VESNA KIŠ KOSTIĆ, NOVI PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA SMEDEREVA ?

Na konsitutivnoj sednici Skupštine grada Smedereva, zakazanoj za petak 21.avgust, sa početkom u 10 časova biće izabrani predsednik i zamenik predsednika, kao i sekretar i zamenik sekretara gradskog parlamenta, nakon što verifikacioni odbor potvrdi mandate novim odbornicima. Kako smo nezvanično saznali, dosadašnji šef Odborničke grupe SNS, Vesna Kiš Kostić nova je predsednica gradskog parlamenta za naredni mandatni period. Što se ostalih funkcija tiče, one će zavisiti od odluke “naprednjaka” sa kojom političkom opcijom će biti u koaliciji.

Na osnovu rezultata izbora od 21. juna i ponovljenih 1. jula u parlamentu grada Smedereva u narednom, kao i u prošlom mandatu, sedeće najviše odbornika SNS i SPS-a.

Prvi put u skupštinske klupe sešće odbornici sa ovih lista „Pobeda za Smederevo – Aleksandar Šapić“, „Ujedinjena demokratska Srbija- Za naše Smederevo – dr Ivan Stevanović i „ Metla“. Od ukupno 70 mandata, “naprednjacima” pripada 46 odborničkih mesta, a SPS-u 12.

Lista Aleksandra Šapića dobila je 2.628 glasova ili 6.02 odsto, zatim lista Ujedinjene demokratske Srbije –Za naše Smederevo-dr Ivan Stevanović imala je 2.674 glasova ili 6,13 odsto i „Metla- profesor Nebojša Jovanović“ dobila je poverenje 2.564 glasača ili 5,88 odsto glasova građana izašlih na birališta. Ove tri pomenute liste imaće po četiri mandata u Skupštini grada Smedereva.

Poslednje vesti

Leave a Comment