VIŠE OD 50 UČESNIKA NA PRVOJ REGATI – SPUSTU VELIKOM MORAVOM

Spust Velikom Moravom 2022. završen je sinoć koncertom smederevskih folkloraša i večerom u Smederevskoj tvrđavi. Vodenim putem od  Ćuprije do Smedereva u dužini od 145 kilometara, za četiri dana, prošlo je više od 50 učesnika iz Stalaća, Bele Crkve, Zemuna, Beograda i Smedereva.

Organizatori iz Jedriličarskog kluba Smederevo su zadovoljni prvim ovako organizovanim spuštanjem najvećom srpskom rekom i zahvalni svima koji su učestvovali u ovoj jedinstvenoj avanturi, koja promoviše turizam u Srbiji.

„Najvažnije nam je da su svi zadovoljni i da su učesnici bezbedno stigli do krajnjeg odredišta, nije bilo ozbiljnijih povreda i to je najvažnije, s obzirom da je sa nama bilo i dece od 7, 9 i više godina. Sve u svemu, postignut je cilj da se uz verziju raftinga, na najvećoj srpskoj reci pojave i jedra. Poslednjeg dana, mada nas vreme nije poslužilo, pridružile su nam se jedrilice klase Optimist, 470 (dva člana posade), čak je sa nama bio i jedan Mikrotoner sa tročlanom posadom.“

Kako navode u Jedriličarskom klubu Smederevo, bilo je i određenih problema tokom spusta, koji su rešavani „u hodu“, a veliku zahvalnost za nesebično zalaganje u otklanjanju svih tehničkih problema duguju, pored svih dobrih ljudi koji su zaslužili da im se ime nađe u ovom tekstu, posebno Draganu Đorđeviću iz Jedriličarskog kluba Zemun.

Spust Velikom Moravom 2022, održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i uz pomoć Grada Smedereva, Javnog preduzeća Smederevska tvrđava, Opštine Velika Plana, turističkih organizacija u Ćupriji i Velikoj Plani, Hotela Plaža u Ćupriji i uz tehničku podršku Vodoprivredne organizacije Smederevo.

Poslednje vesti