“Vudstok” za početak, Dunav Film Fest u utorak otvara film “Zviždači”

U okviru programa 50 godina od Woodstocka na Dunav Film Festivalu biće prikazana  tri filma: Taking Woodstock, Janis: Little Girl Blue i Woodstock.

Samo godinu dana nakon slavnog festivala Vudstok, održanog 1969., nastao je istoimeni dokumentarni film o ovom rok festivalu, koji je režirao Majkl Vadli.
Interesantan podatak je da su montažeri Vudstoka bili Martin Skorseze i Telma Skunmejker.
Kompanija Vorner braders uložila je u snimanje filma 100.000 dolara, a Vadli je angažovao stotinjak njujorških filmskih radnika. Međutim, zbog nedostatka novca s njima sklapa ugovor po principu „duplo ili ništa“ gde zarada članova ekipe zavisi od uspeha filma…

Film Vudstok je prvi koji ćemo gledati  večeras od 20 i 30h u Malom gradu Smederevske tvrđave u okviru zagrevanja pred početak drugog Dunav Film Festivala. Projekcija Vudstoka je besplatna.

Ove godine će na filmskom festivalu Dunav Film Fest biti prikazano  više od 40  ostvarenja podeljenih u četiri programske celine. Filmovi će kao i prošle godine  biti prikazani na četiri  lokacije u gradu – u Malom gradu Smederevske  tvrđave, zatim na glavnom  gradskom trgu, te u Centru za kulturu  i na Pristanu na Dunavu. Festival će u malom gradu drevne tvrđave otvori film “Zviždači”, poznatog  rumunskog reditelja Kornelija Porumbojua.

Poslednje vesti

Leave a Comment