ZA 7 SIGURNIH KUĆA 9 MILIONA DINARA

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je ugovore vredne blizu devet miliona dinara za realizaciju projekata u sigurnim kućama, svratištima i prihvalištima za decu .

Potpisano je  devet ugovora sa udruženjima i organizacijama civilnog društva, ukupne vrednosti 8,75 miliona dinara, za projekte koji obuhvataju sedam sigurnih kuća – iz Niša, Leskovca, Vranjske banje, Sremske Kamenice, Sombora, Smedereva i Sremske Mitrovice, prihvatilište za decu i mlade iz Kragujevca i svratište za decu iz Beograda, objavljeno je na Internet stranici ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

“Ovo je treća godina kako Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u ove svrhe izdvaja novac, koji možda nije veliki, možda je simboličan, ali jeste jedna vrsta podrške organizacijama koje čine sve da poprave uslove u sigurnim kućama i ustanovama u kojima borave deca“, rekla je Mihajlovićeva, obraćajući se novinarima posle potpisivanja ugovora.

 Ona je istakla da Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture grade i obnavljaju puteve, mostove, pruge, aerodrome i rečnu infrastrukturu za građane Srbije, ali da sve što se u toj oblasti uradi nije dovoljno sve dok postoje žene koje trpe nasilje, ili deca o kojima niko ne brine ili takođe trpe neki vid nasilja.

 Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu ministarstva Mihajlovićeva je tom prilikom istakla  da sve što izgradimo i uradimo materijalno nije dovoljno ako zaboravimo da mislimo na ljude oko sebe. Tek kad ne dozvolimo da ijedna jedina žena ili dete pate, na putu smo da stvorimo uspešnu i modernu zemlju”, navela je Zorana Mihajlović, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

 Potpredsednica Vlade rekla je da su ljudi koji se bave zaštitom žrtava porodičnog nasilja i zaštitom dece i heroji koji nisu sami u svojoj borbi, kao što nisu sami ni žene i deca koji su pretrpeli neki vid nasilja.

Novac za realizaciju projekata u oblasti socijalnog stanovanja Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dodeljuje preko javnog konkursa.

 Glavni cilj konkursa je realizacija projekata za izvođenje radova na objektima za stambeno zbrinjavanje žrtava porodičnog nasilja i dece, u cilju poboljšanja njihovih uslova stanovanja.

Poslednje vesti

Leave a Comment