ZABLISTALI VESLAČI I VESLAČICE – OSVOJILI ČAK 6 ZLATNIH MEDALJA

Posle prvog dana takmičenja na Internacionalnoj beogradskoj regati, koja je održana 6. maja,   kolekcija medalja Veslačkog kluba Smederevo uvećana je za tri zlatna odličja. Od 12 posada koliko je izašlo na regatnu stazu prvog dana, najsjajnije odličje osvojile su Milica Mladenović, Milica Pejović,  Teodora Stevanovska i  Milka Zdjelar u kadetskom četverac skulu.

Vuk Marković bio je najbolji u kadetskom  skifu, a u istoj konkurenciji, njegov klupski drug Petar Samardžija  zauzeo je četvrto mesto, kao i Dušan Popović i Veljko Vukašinović u kadetskom dublu. Marko Atanasijević i Lazar Živković u istoj trci zauzeli su šesto mesto. Solidan je bio i junior Miroslav Jovanović, koji je u juniorskom skifu bio četvrti.   

Na  beogradskoj  Internacionalnoj  regati   ove godine nastupilo je 237 posada iz Bugarske, Mađarske i Srbije. Posle  tri zlatna odličja, veslači Smedereva su i drugog dana uspeli da se tri puta domognu pobedničkog postolja. Zlatnim medaljama su se okitili muški kadetski četverac skul u sastavu Petar Samarđžija, Vuk Marković, Dušan Popović i Veljko Vukašinović, devojke u kadetskom dublu – Jovana Vučić i Milica Savić, kao i kadetkinje u dublu, Milica Mladenović i Milka Zdjelar,  a do srebra je doveslala u skifu za kadetkinje.

Srebro je pripalo Teodori Stevanovskoj u skifu u konkurenciji pionirki.

VK Smederevo je ovogodišnju Beogradsku internacionalnu regatu okončao sa 6 zlatnih i jednom srebrnom medaljom, što znači da se od 20 posada, čak  sedam okitilo medaljama.

Do kraja maja smederevske veslače očekuju dva velika međunarodna takmičenja. Nažalost , Aleksandar Filipović i Veselin Savić neće nastupiti na prvom Svetskom kupu koji se sledeće nedelje održava u Plovdivu. Nedelju dana kasnije Esen će biti domaćin Evropskog prvenstva za juniore na kome će u četvercu sa kormilarom nastupiti dvojica smederevskih veslača,  Nikola Soldatović i Anfrija Jevtić sa kojima će u čamcu veslati  Veljko Matić iz Partizana i Nikola Kolarević iz Grafičara.

Mlađe kategorije VK Smederevo priliku za novo dokazivanje imaće 25. maja kada se u Beogradu održava drugo  kolo Kupa Srbije i drugo kolo Omladinske lige Srbije.

Poslednje vesti

Leave a Comment