Zasedao Gradski Štab za vanredne situacije Grada Smedereva: Preporuke za JP i ustanove u cilju suzbijanja virusa korona

Štab za vanredne situacije grada Smedereva, kojim je predsedavala komandant i gradonačelnica dr Jasna Avramović,  doneo je na 149. sednici  određene zaključke u cilju suzbijanja epidemije virusa korona.  

Upravnici i profesionalni upravnici zgrada kao  i Gradska stambena agencija treba da nastave da održavaju higijenu i dezinfekciju  zgrada, stepeništa, haustora i ulaza kao i do sada.

 Takođe se zadužuju Javna preduzeća i ustanove da nabave sredstva za higijenu i dezinfekciona sredstva za tretiranje  svih metalnih i radnih  površina, kao i za podove.  Obaveza je i da svi zaposleni nose maske i rukavice i drže  propisanu socijalnu distancu. To isto važi i za  stranke koje ulaze u kancelariju i zatvorene prostore.

 Grad Smederevo će nabaviti centralni razvod kiseonika za potrebe Infektivnog odeljenja OB Sveti Luka kako bi  mogli da se koriste i priključe  respiratori  za najteže bolesnike.

Odeljenje za inspekcijske poslove u saradnji  sa MUP-om će vršiti nadzor nad kafićima i restoranima u cilju sprečavanja širenja infekcije. Neophodno je  da se drži socijalna distanca, dezinfuikuje  proctor  kao i da se kontroliše broj korisnika, nošenje maski  i zaštitnih rukavica.  Na javnim površinama nije dozvboljeno okupljanje više od 500 ljudi na otvorenom  prostoru.

 Radno vreme ugostiteljskih objekata u Smederevu nije korigovano,  ali je obaveza da se poštuju sve preporuke Vlade Srbije.

 Preporuka je i da  JKP Zelenilo i groblja  održavaju higijenu,  da se kontejneri redovno prazne i dezinfikuju poklopci podzemnih i ostalih kontejnera. Takože je naloženo da se pojača pranje ulica i trotoara.

 Zaključak  je i da u JP Sportski centar pored redovnog  hlorisanja vode,  vode računa o dezinfekciji prostora oko bazena i vodenih čorova, kao i da se broj kupača ograniči na bazenu na 500 osoba. Ta preporuka  važi i za bazen na Jugovu.

Poslednje vesti

Leave a Comment