ZIMSKA SLUŽBA SPREMNA ZA LEDENE DANE

Štab zimske službe grada Smedereva dostavio je najnoviji Izveštaj o sprovedenim aktivnostima JKP Zelenilo i groblja na uklanjanju snežnih nanosa na ulicama grada Smedereva i preventivnom posipanju trotoara i kolovoza zbog mogućnosti pojave leda.
U protekla 24 časa organizovan je rad u tri smene. Prva smena organizovana je tako da bude dežurna. U drugoj i trećoj smeni angažovana su 5 kamiona za posipanje puteva pod nagibom, odnosno gde je došlo do otapanja snega i oticanja vode na kolovoz i mogućoj pojavi leda. Zbog niskih temperatura preventivno je organizovano posipanje uspona i ravnih delova prekrivenih ledom na putevima prvog prioriteta, odnosno puteva koje koristi javni prevoz na teritoriji celog grada i seoskih mesnih zajednica.
Angažovana su 3 mala vozila na čišćenju trotoara i trgova na teritoriji grada i tom prilikom utrošeno je 1800 kilograma kalcijuma u granulama i 300 litara tečnog kalcijuma.
Ukupno je utrošena 41 tona mešavine za posipanje puteva, navodi se u izveštaju Štaba zimske službe koji je potpisao gradonačelnik Jovan Beč.

Poslednje vesti

Leave a Comment