ЗАВРШЕН “ТЕАТАР ОД СНОВА” У ЛУГАВЧИНИ. ЖИРИ ИЗАБРАО НАЈБОЉЕ ПРЕДСТАВЕ

Током дводневног фестивала “Театар од снова”, као и публика, жири је имао прилику да проматра, оцењује и надасве ужива у шаренилу драмских стилова, изражаја, много глумачког талента и сценског шарма. Највеће похвале заслужује труд драмских педагога и самих извођача да се позоришној игри врати суштина – слобода и радост, да се што креативније приступи жанру, “чувеној” поруци, па и самом животу. Наши мали глумци су критиковали своју стварност: политику, ријалити, квази уметност, живели бајке, чували традицију, пијетет према Андрићу, отварали нам врата сопствене собе, попут Вирџиније Вулф. Фестивал је наградног карактера, али, највећа му је вредност дружење у  “светлости илузија”, спајање и пријатељство школа наше регије кроз можда најлепшу уметност – позориште, каже се у образложењу жирија.

Ипак, жири је у обавези , према  формираним критеријумима, да додели следећа награде:

  1. Прва награда за најбољу представу додељује се представи “Стари занати” Леле Стојановић, ОШ “Херој Радмила Шишковић” Смедеревска Паланка, редитељи: Мирослав Михајловић и Дијана Влајић. По једногласном мишљењу “Стари занати” имају све елементе позоришне представе, са духовитом и једноставном причом о неговању традиције и правим парнетрским односима на сцени главних тумача.
  2. Друга награда за најоригиналније сценско извођење додељује се представи “Снежана и седам патуљака” Браће Грим, ОШ “Радомир Лазић” Азања , редитељи: Игор Радовановић и Бојана Маринковић. Талентовани млади ансамбл са пуно духа и сценске зрелости и бескрајног шарма полетно и уверљиво је одиграо бајку свачијег детињства.
  3. Трећа награда за најбољи визуелни утисак на фестивалу додељује се представи “Царево ново одело у Земљи чуда” Жељка Хубача ОШ “Вук Караџић” Крњево, у режији Милене Кањевац и Марка Прокића. Овим се награђује труд креатора сценографских елемената и костима, посебно костим цара.

      Жири је такође истакао следеће представе : “Алиса у земљи чуда” ОШ “Олга Милошевић” из Смедеревске Паланке и ОШ “Бранко Радичевић” из Лугавчине ,за представу “Генијалци” Ан Рокар.

      Овогодишњи жири радио је у саставу: Владислав Нешић, Софиа Холодков и Ана Симовић

                                              в

                                

Poslednje vesti