СМЕДЕРЕВО ДОБИЈА ТУРИСТИЧКО ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР

Представници седам општина и градова у Тврђави Голубачки град потписали су Моморандум о разумевању са ГИЗ – ом ради спровођења пројеката у туризму. Овим пројектом обухваћени су Голубац, Кладово, Мајданпек, Неготин, Смедерево, Велико Градиште и Зајечар. Меморандум о разумевању који је данас потписан у Тврђави Голубачки град односи се на улагања бесповратних средстава из фондова Европске уније и Владе Савезне Републике Немачке у пројекте усмерене на развој и унапређење туризма и очување културнох наслеђа у источној Србији и Доњем Подунављу, у вредности од 650.000 евра.

Потписивању Меморандума присуствовао је амбасадор Емануеле Жиофре, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, помоћница министра за трговину, туризам и телекомуникације Јелена Маринковић-Орлић и Александар Бец, вођа пројекта ”ЕУ за Тебе – за културно наслеђе и туризам”.

Циљ пројекта за Град Смедерево је унапређење туристичке инфраструктуре и услуга за посетиоце Смедерева и Доњег Подунавља у целини, постављањем Туристичко-информативног центра у Смедеревској тврђави коју годишње посети више од 40.000 туриста. ТИЦ ће бити место не само за куповину улазница за Тврђаву и добијање информација о њој као кључној информативној баштини од националног значаја, већ и за промоцију локалне и регионалне туристичке понуде и на тај начин допринети њеној видљивости. На овај начин ће релевантне информације бити доступније посетиоцима Смедерева, а укупан квалитет локалних туристичких услуга значајно ће бити унапређен.

Укупна вредност пројекта је 87.354,50 евра, од чега је донација 68.854,50 евра, а учешће града је 18.500 евра.

Трајање пројекта је 12 месеци, а реализација ће се отпочети по потписивању Уговора са донатором.

Poslednje vesti