35. LIKOVNA KOLONIJA GRAFIKA POČINJE 1. SEPTEMBRA

 35. Likovna kolonija Grafika počinje 1. septembra u Centru za kulturu Smederevo. Tradicionalna kolonija koja održava kontinuitet u afirmaciji i negovanju umetničke grafike ove godine će trajati do 7. spetembra i okupiće osmoro umetnika na uobičajenom mestu, u prostoru grafičkog ateljea. Likovni umetnici će tokom trajanja kolonije stvarati dela u različitim tehnikama duboke štampe koja će biti izložena tokom oktobra u galeriji Centra za kulturu.

 U sazivu 35. kolonije Grafika su umetnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Bugarske. Na koloniji će nastajati radovi Irene Ranđel iz Niša, Nenada Zeljića iz Beograda, te Predraga Lojanice iz Zrenjanina, zatim Lidije Krnjajić iz Novog Sada. Učesnici kolonije su i Milena Stijak iz Banja Luke, zatim Sanja Savić Simović iz Kutine, a iz Bugarske dolaze Joan Mihov iz  Velikog Trnova i Angelina Nedelčeva iz Varne.

Pored toga što 1. septembra počinje grafička kolonija, taj datum je opredeljen i za otvaranje izložbe grafika malih formata Niškog grafičkog kruga. Izložba će biti otvorena u galeriji a program otvaranja počeće u 19 sati i 30 minuta. Dela članova Niškog grafičkog kruga posetioci galerije će moći da pogledaju do 15. septembra, a izložba grafike malih formata u saradnji Niškog grafičkog kruga i Centra za kulturu Smederevo je druga po redu.

Poslednje vesti

Leave a Comment