Apoteke u okviru Zdravstvene ustanove Apoteka Smederevo dobro su snabdevene dezinfekcionim sredstvima, a ima i zaštitnih maski

U Zdravstvenoj ustanovi Apoteka Smederevo, u svim njihovim apotekama na teritoriji grada ima u prodaji dovoljne količine svih dezinfekcionih sredstava asepsola i alkoholnih rastvora, zatim gelova za dezinfekciju ruku, kao i sredstva na bazi propolisa za dezinfekciju grla, izjavila je za Informativni portal SDPLUS direktorka te ustanove Slavica Botić.

U prodaji se nalaze i zaštitne maske sa dugotrajnom zaštitom, koje mogu da se upotrebljavaju do 8 sati po ceni od 580 dinara.

Svi ovi proizvodi u Apoteku dolaze kontinuirano i za sada nema nestašica a i laboratorija apoteke takođe pravi gelove i alkoholne rastvore. Novina je da su domaći proizvođači asepsola povećali cenu za oko 30 odsto, objasnila je Botić i najavila da se svi navedeni proizvodi nabavljaju kontinuirano i u većim količinama nego što je to bio slučaj do sada.

Takođe ima i u dovoljnim količinama i drugih lekova i antipiretika za snižavanje telesne temperature. Apoteka 1. maj u Ulici Nosilaca Albanske spomenice radi non stop, odnsno 24 sata.

Poslednje vesti

Leave a Comment