Brnabić otvorila obilaznicu oko Bavaništa kod Kovina

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je danas, otvarajući obilaznicu oko Bavaništa kod Kovina, da je u poslednje četiri godine uz veliki broj lokalnih puteva izgrađeno i 160 kilometara auto-puteva, a da će do kraja godine biti završeno još oko 30 kilometara takvih saobraćajnica.

Brnabić je kazala da je izgradnja putne infrastrukture važna za dolazak investitora i otvaranje domaćih firmi, ali i da bi bilo više radnih mesta i da bi građani imali veće plate, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ona je ukazala da je u poslednje četiri godine izgrađeno više auto-puteva nego u poslednjih 35 godina.

 

Navela je da je obilaznica, duga 5,1 kilometar, u koju je uloženo 400 miliona dinara, bitna, pre svega, zbog bezbednosti žitelja, odnosno izmeštanja teretnog saobraćaja van samog Bavaništa, jer su, kako je podsetila, nesreće sa smrtnim ishodom bile česte.

Brnabić je kazala da se razgovora sa 21 potencijalnim investitorom zainteresovanim za dolazak u Vojvodinu, što bi otvorilo novih 6.000 radnih mesta, dodavši da će se Vlada Srbije truditi da neke od njih dovede u industrijsku zonu u Kovinu.

Navela je da je završen nacrt master plana za izgradnju kinesko-srpske slobodne zone u Smederevu, koji bi skupština tog grada trebalo da usvoji do kraja godine, kako bi izgradnja počela 2019. godine.

Prema njenim rečima, zona bi trebalo da bude završena do 2022. godine, pri čemu će već prva faza doneti 2.300 novih radnih mesta.

“Radna mesta u toj novoj zoni biće važna i za žitelje Kovina”, ocenila je Brnabić i podsetila da je Vlada, posle dolaska HBIS-a u Železaru Smederevo, nastavila razgovore sa kineskim partnerima, a Ministarstvo privrede potpisalo Sporazum o saradnji u vezi sa izgradnjom kinesko-srpske zone u Smederevu.

Poslednje vesti

Leave a Comment