BRONZA NA EVROPSKOM PRVENSTVU NA ERGOMETRIMA ZA MIROSLAVA JOVANOVIĆA

Veslač Smedereva Miroslav Jovanović ostvario je odličan rezultat osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu na ergometrima koje je održano u Pragu u Češkoj.

Miroslav Jovanović  je  osvojio  treće mesto sa rezultatom 6:17.2 . Prvo mesto zauzeo je Ukrajinac Artem Zaharov koji je deonicu od 2000 metara izveslao za 6:09.0, a srebro je pripalo Tomašu Pustehovskom iz Pardubica iz Češke. Jovanović je veslao u konkurenciji veslača U19 i ovim rezultatom najavio je trku  za jednu od medalja na državnom prvenstvu na ergometrima koje će se održati 1. februara u Zrenjaninu.

Kao koordinator rada mlađih selekcija Srbije, sa Miroslavom Jovanovićem u Pragu je bio i Luka Đorđević, koji je izjavio da su  rezultati sa treninga svrstavali  reprezentaticvce Srbije  u redove favorita za osvajanje zlatne medalje. Projekcija je bila jače vreme od izveslanog zlata ali tako je to, kako kaže,  na velikim takmicenjima. Reč je o takmičarima  sedamnaestogodisnjacima, koji  su  za razliku od iskusnih seniora mnogo  podložniji pritisku, objasnio je Đorđević. U svakom slučaju jedan jako lep rezultat, bronzana medalja na evropkom prvenstvu i lepa uvertira za evropsko na vodi koje će ove godine biti krajem maja održano u Beogradu, zaključio  je Luka Đorđević.

U međuvremenu, najbolji seniori Srbije, među kojima su i dvojica smederevskih veslača, Aleksandar Filipović i Veselin Savić, nalaze se u Kojčegizu u Turskoj, gde je u toku druga faza priprema za novu sezonu i kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Tokio.

Poslednje vesti

Leave a Comment