DEVET POSADA OSAM MEDALJA NA KUPU SRBIJE U VESLANJU

Veslači Smedereva ostvarili su odličan rezultat na četvrtoj poslednjoj regati Kupa Srbije koja je u nedelju održana na Adi Ciganliji. Bila je ovo na neki način uvertira za predstojeće Svetsko prvenstvo koje će se  održati u Beogradu na istom mestu od 3. do 10. septembra. Sa takmičenja koje je okupilo više od 300 veslača iz 15 klubova, smederevski veslači vratili su se sa osam medalja, po tri zlatne i srebrne i dve bronzane. Ako se zna da je VK Smederevo na ovom takmičenju nastupio sa devet posada onda je jasno da je zabeležen odličan rezultat.

Najsjajnija odličja pripala su Milki Zdjelar i Milici Mladenović u skifu za seniorke odnosno juniorke i kadetskom dvojcu bez kormilara u kome su veslali Pavle Stojnić i Jovan Martinović. U istoj disciplini druga posada VK Smederevo  u sastavu Mihailo Stojanović i Matija Mratinković zauzela je dugo mesto. Preostala dva srebrna odličja pripala su kadetskom četvercu bez kormilara u kome su nastupili osvajači zlatne i srebrne medalje u dvojcima bez kormilara i kadetkinje u četverac skulu u sastavu Teodora Radilović, Sara Božinović, Anđelija Perović i Iskra Milosavljević. Bronzanom medaljom okitio se Đorđe Rapajić u kadetskom skifu i četverac skul za pionire u sastavu Nikša Perović, Vukašin Rvović, Jovan Krivokapić i Marko Marinković.

Do kraja sezone mlađe kategorije VK Smederevo očekuju još tri takmičenja: Balkansko prvenstvo u Rumuniji, državno prvenstvo i poslednje kolo Omladinske lige Srbije koje će se održati u Zrenjaninu.

Poslednje vesti