Festival školskih pozorišta “Teatar od snova” počinje u utorak u Lugavčini

 U utorak i sredu, u OŠ “Branko Radičević u Lugavčini održava se 11.Festival školskih pozorišta “Teatar od snova”. Tokom 2 festivalska dana , teatar od snova isplešće učenici glumci iz 12 osnovnih škola iz Požarevca, Velike Plane, Smederevske Palanke i Smedereva. Festival će u utorak u 10 časova otvoriti predstava “Ako je verovati mojoj baki” u izvođenju učenika OŠ Radica Ranković iz Lozovika. Na programu od 11 časova i od 11.45 časova su dve komedije, prva “Turir na Kosovu” učenika OŠ Dositej Obradović iz Smedereva, a druga “Kraljevski festival “ koju su pripremili učenici OŠ Desanka Maksimović iz Požarevca. Na sceni u Lugavačkoj školi u utorak biće izvedena još jedna komedija pod nazivom “Moja divna, luckasta porodica” u kojoj će se predstaviti učenici OŠ Olga Milošević iz Smederevske Palanke.


Tragediju “Romeo i Julija, đaci glumci igraju od 14 časova, a oni će predstaviti svoju školu “Nadežda Petrović” iz Velike Plane. Poslednja predstava u utorak rađena je po bajci “Priča iz Merlinovog zamka”, a glumci su đaci OŠ Vuk Karadžić iz Smederevske Palanke. U sredu festival počinje u 10 časova izvođenjem komedije “Doktorka na selu” učenika škole domaćina, koja je prošlogodišnji pobednik festivala 2Teatar od snova”. Nakon toga će mladi OŠ Sava Kovačević iz Mihajlovca izvesti dramu u stihu “Biberče”. “Vaso Pikaso “ je naziv komedije sa kojom će se predstaviti mladi glumci iz OŠ Heroj Radmila Šišković iz Smederevske Palanke. Komediju kao žanr, izabrali su i đaci iz OŠ Sveti Sava iz Požarevca. Oni će se u Lugavčini takmičiti sa predstavom “Muvanje”. U takmičarskom delu biće izvedene i dve bajke, jedna pod nazivom “Snežana i sedam patuljaka” đaka OŠ Radomir Lazić iz Azanje, i druga “Mali princ” učenika OŠ Milija Rakić iz Cerovca.

O najboljim predstavama će odlučivati žiri u sastavu Danijela Kovačević Mikić- prosvetni savetnik Ministarstva prosvete i književni kritičar, zatim Valentina Ilić – asistent na Filološkom fakultetu u Beogradu, te Ivan Todorović student glume i Vladislav Nešić iz pozorišta “Patos

Poslednje vesti

Leave a Comment