HOMOLJSKI MARATON, MORIČ, ORIJENTIRING, SKUPŠTINA

Planinarski sportski klub ”Čelik” krajem marta i prve nedelje aprila imao je više akcija:                    

1.Prvo kolo lige u Orijentiringu OLS (Orijentiring liga Srbije

2.Homoljski Maraton.                                                                                                                                                   

3.Mart na Moriču.                                                                                                                           

PRVO KOLO ORIJENTIRING LIGE SRBIJE

U organizaciji Orijentiring saveza Vojvodine, Održano je prvo kolo lige Srbije u Orijentiringu OLS. Trka na srednjoj distanci, održana je na terenu Fruške Gore u oblasti Andrevlja. Trka je održana pod nazivom Memorijal Saše Palinkaš, ovog puta po 7-ti put. Ovo u pomen rano preminulom takmičaru Orijentiring kluba Neštin. Staza na srednjoj distanci bila je duga od 1,8 km za najmlađe do 5,2 km za elitne kategorije, sa 8 kontrola za najmlaće,  14 za elitne seniorske kategorije. Trke su održane po lepom i sunčanom vremenu na terenima prohodne šume, ispresecane šumskim putevima i uvalama, sa dosta sitnijih detalja koji čine takmičenje zanimljivijim. PSK Čelik učestvovao je sa 25 takmičara i osvojio 7 postolja, medalja, od kojih su:jedna zlatna, tri srebrne i tri bronzane. Medaljama su se okitili, Dragan Nikolić, Aleksandar Vijatović, Nataša Stanisavljevič, Saša Nikolić, Biljana Grujić, Dragan Pavlović i Nebojša Milovanović. Učestvovalo se sa 7 takmičara u najmlađim kategorijama,  11 u seniorskim i 7 veteranskim. Učestvovali su:Ilija Milutinović, Lazar Milutinović, Mihajlo Minić, Vuk Gilanović, Sava Veličković, Konstantin Jocović, Senka Ranković, Teodora Milutinović, Biljana Aranđelović, Jelena Živojinović, Jelena Brzaj, Tamara Jocović, Željko Ćorić, Saša Nikolić, Aleksandar Živojinović, Dejan Ranković, Miloš Karupović, Aleksandar Vijatović, Dragan Pavlović, Nebojša Milovanović, Dragan Tasić, Nataša Stanisavljević, Biljana Grujić, Dragan Nikolić i Branko Grujić. Na putu je bila i Anka Ranković, dete. Svi sem, dva člana, prošli su stazu, našli su sve kontrole. Ovo je veliki rezultat posebno za one koji su prvi put na nekoj trci u Orijentiringu, a među njima je i dece starosne dobi od 10 godina.

HOMOLJSKI PLANINARSKI MARATON

U organizaciji PD Vukan iz Požarevca održan je deseti po redu Homoljski planinarski Maraton. Maraton je održan po lepom i sunčanom vremenu, sa manjim udarima vetra, 6.4.2019.god., sa startom u selu Vitovnica. Za učesnike je pripremljeno tri varijante. Dugi maraton, sa stazom od 35 km, te dve varijante kraće staze od 16 i 12,5 km. Na ovim stazama učestvovako je 31 član PSK Čelik. Veliki maraton je imao trasu:KT1- Štubej 940 mnv; KT2 –  Veliki Vranj 884 mnv;  KT3 – Izvor Krepoljenske reke; KT4 – Mincića Pećina; KT5 – Hajdučka pećina; KT6 – vratna 815 mnv i KT7 – Kobilja glava 778 mnv. Staza sa ukupno 1850 m uspona i padova terena savlana je za 10 sati pešačenja, bilo je onih bržih, ali i sporijih. Dužu stazuprošlo je 6 članova kluba i to:Štefan Riling, Milena Branković, Veljko Jovanović, Nenad Radanović, Nataša Krstić i Josif Nađ.  Obe kraće staze imale su svoju kružnu varijantu sa polaskom iz i povratkom u selo Vitovnicu. Ove kraće staze prošlo je 25 članova Čelika.  Na kraju akcije nije izostalo ni druženje, iako su noge bile umorne od napornog pešačelja.

MART NA MORIČU

Po jedanaesti put, ove godine PD „Morič“ iz Vlasotinca organizovao je  tradicionalnu akciju od Vlasotinca do Moriča. Skup planinara, među kojima je bilo 15 članova Čelika, bio je na platou ispred zgrade Skupštine opštine Vlasotince. Kolona planinara je išla preko Starog groblja, Brezovice, Samarnice,  vrha Moriča, Zdravkovca, Karakaša do mahale Kopilanci. Na kraju 12 km pešačenja domaćin je kod planinarskog doma priredio druženje.

IZBORNA SKUPŠTINA KLUBA

                PSK Čelik je održao izbornu skupštinu 29. Marta. Na skupštini su usvojeni rezultati za prethodnu godinu. Čelik je u prethodnoj godini bio na visokom nivou sa svojim ostvarenjima. Tako je u kategoriji republičkih akcija u usponima i pešačkom turama Čelik 6. Od 170 klubova u Srbiji. Čelik je prvak Srbije u Planinarskoj Orijentaciji i četvrti u Srbiji na takmičenju u Orijentiring ligi Srbije. Ovim rezultatima pridodati su izuzetni rezultati u alpinizmu, u suvoj steni, na snegu i ledu. Čelik stvara uslove za postizanje još boljih rezultata. Na izbornoj skupštine za novog predsednika kluba izabran je Profesor fizičkog Predrag Stanisavljević, za sekretara Srđan Cicmil, za potpredsednika Živka Josipović-Bulatović, a članovi:Verica Aranđelović, Teodora Milutinović, Dragan Pavlović, Nebojša Milovanović, Nenad Radanović i Vladimir Milovanović.

Sledećeg vikenda članovi PSK Čelik učestvuju u Orijentiring trkama memorijala Čika Dučko Jovanović. Prva trka se trči u subotu, u gradu Despotovcu, sprint varijanta i ona se boduje kao drugo kolo OLS. Druga trke, koja se trči u nedelju na terenima Bele reke, je prvenstvo Srbije na dugim stazama. Očekuje se učešće oko 20 takmičara PSK Čelik. Obe trke se boduju za memorijal.

Posle prvog kola u Planinarskoj orijentaciji Čelik je prvi, te je na najbolji način otpočeo odbranu titule. Dok je u Orijentiringu, takođe nakon prvog kola, na drugom mestu.

                Fotografije se dostavljaju kao prilog, a iste su iz arhiva članova kluba.

U Smederevu                        UČESNIK NA NEKIM OD AKCIJE                                              8.4.2019.god.     ČLAN PLANINARSKOG SPORTSKOG KLUBA ČELIK                                                                                                                            Branko Grujić

Poslednje vesti

Leave a Comment