IZGORELA UPRAVNA ZGRADA PK GODOMIN U STEČAJU

Danas oko 11 časova izbio je požar u naselju Godomin, koji je najpre zahvatio suvo rastinje oko nekadašnje upravne zgrade PK Godomin u stečaju, a zatim i samu zgradu. Vatrogasci vatrogasno spasilačke brigade iz Smedereva zajedno sa vatrogascima iz Železare gasili su vatru nekoliko sati i uspeli da lokalizuju i spreče vatru da se ne raširi na okolne kuće.

Nakon dva sata od početka dejstvovanja vatrogasaca, vetar je preneo užarene delove šuta na staru vilu, udaljenu oko 100 metara od mesta požara i zahvaljujući tamošnjim stanarima koji su na vreme primetili vatru na delu krova, brzom intervencijom vatrogasaca sprečen je požar širih razmera.

Sve vatrogasne ekipe nalaze se i dalje na terenu i gase vatru na objektu upravne zgrade, ali i u neposrednoj okolini obrasloj suvom travom i drvećem. Usled jakog vetra gust beli dim se i dalje širi naseljem.

Poljoprivredni kombinat Godomin je više od 10 godina u stečaju i Upravna zgrada koja je izgorela u ovom požaru, je prema tvrdnji meštana, već duži niz godina urušena i neobezbeđena.

Poslednje vesti

Leave a Comment