Izvođač uveden u posao, uskoro počinje rekonstrukcija Đušine ulice

Grad Smederevo kao investitor i Ministarstvo privrede kao naručilac, uveli su u posao izvođača radova na rekonstrukciji Ulice Vojvode Đuše u Smederevu, konzorcijum koji predvodi „Arbag” d.o.o. Aranđelovac, a ostali članovi su „Manes” d.o.o. Topola, DOO Kop gradnja Pločica – Kovin i GP LN Gradnja d.o.o. Kostolac, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Smedereva. Uvođenje izvođača u posao obavljeno je u prisustvu gradonačelnice Smedereva dr Jasne Avramović, predstavnika grada Smedereva kao i investitora, predstavnika Ministarstva privrede, i imenovanih nadzornih organa.


Radovi na rekonstrukciji obuhvataju uređenje Ulice Vojvode Đuše u celoj dužini, kao i trotoar Karađorđeve ulice od raskrsnice sa Ulicom Knez Mihailovom do raskrsnice sa Ulicom Vojvode Đuše.
Prema Ugovoru o izvođenju radova na rekonstrukciji, koji je zaključen između Grada Smedereva, Ministarstva privrede i izvođača radova, rok za završetak posla je 45 dana.

Ulica Vojvode Đuše nalazi se u samom centru grada iza Robne kuće Idea i povezuje Ulice Knez Mihajlovu i Karađorđevu. U delu prema Karađorđevoj ulici, nalaze se obeležena parking mesta JKP Parking servis i Taksi stajalište, a u drugom delu, prema Knez Mihajlovoj ulici su takođe parking mesta koja nisu obležena i kategorisana.

Prema novom projektu, u Đušinoj ulici trebalo bi da ostane taksi stajalište, ali na izmenjenoj lokaciji. Taksi vozila ubuduće bi trebalo da budu parkirana preko puta sadašnje lokacije, na mestu gde se nalazi
obeleženi parking JKP Parking servis.


Takođe, ova ulica će biti moderan tip takozvanih integrisanih gradskih namena, koje podrazumevaju istovremenu saobraćajnu i pešačku zonu. Predviđeno je popločavanje vibropresovanim pločama, koje se već koriste na drugim pločnicima i trotoarima u Smederevu.
Širina kolovoza neće biti univerzalna, već će pratiti sadašnji profil ove ulice. Tako će, prema urbanističkom rešenju, u najširem delu popločani kolovoz biti širok pet, a u najužem delu, iza robne kuće, tri i po metra.
Rekonstsrukcijom ulice Vojvode Đuše, konačno će biti uređena saobraćajno-pešačka zona, u kojoj godinama prolaze vozila, da bi prečicom stigla do Knez Mihajlove ili se tu negde parkirala, ali i pešaci.

Poslednje vesti

Leave a Comment