URUČENO 78 UGOVORA ZA ZAPOŠLJAVANJE, SAMOZAPOŠLJAVANJE I PODSTICANJE PROIZVODNJE

Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović i direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Smederevo Jasmina Beočanin danas su u gradskoj upravi svečano uručile ugovore korisnicima mera aktivne politike zapošljavanja koje se finansiraju posredstvom Lokalnog saveta za zapošljavanje.

Sporazumom o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja za 2019.godinu između Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Smederevo i grada Smedereva obezbeđena su zajednička sredstva u ukupnom iznosu od 21.818.182 dinara, od čega grad Smederevo učestvuje u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja u iznosu od 12.000.000 dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje u iznosu od 9.818.182 dinara .
Obraćajući se prisutnima, gradonačelnica dr Jasna Avramović je izjavila:


“Želim sreću vama i vašim porodicama i uspešnost u radu vaših firmi. Onima koji nove firme otvaraju, svakako da svake godine, firme budu sve veće i da svake godine konkurišu za još jednog radnika, a ovi koji sada počinju, takođe da konkurišu za zapošljavanje za još po jednog radnika. Budžet grada sada malo bolje stoji. Vi znate da smo otvorili .dosta firmi u slobodnoj zoni i da se sredstva slivaju u budžet grada i zato imamo mogućnosti sada da možemo da vam pomognemo. Oko 25 miliona dinara smo odvojili za zapošljavanje i samozapošljavanje, od toga 15 miliona je odvojio grad Smederevo i nešto više od 9 miliona dinara Nacionalna služba za zapošljavanje. Danas posle uručenja ugovora novac može da legne na vaše račune,” rekla je gradonačelnica dr Jasna Avramović, pre svečanog uručenja ugovora korisnicima.
Direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Smederevo Jasmina Beočanin pozdravila je prisutne:
“Sredstava u budžetu još uvek ima, posebno za otvaranje novih radnih mesta i za podršku osobama sa invaliditetom. Koristim ovu priliku da vas pozovem da dodjete u Nacionalnu službu za zapošljavanje kod naših saradnika i da konkurišete za ove mere. Na kraju da vam čestitam i da vam poželim da vaš rad i vaš posao budu dugovečni i da i dalje imamo pozitivne rezultate zapošljavanja u našem gradu”, izjavila je Jasmina Beočanin.

Ugovore je dobilo 37 poslodavaca o finansiranju subvencije za zapošljavanje 43 nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih, a ugovor su dodeljeni i za samozapošljavanje 41 nezaposlenog lica koja su konkurisala za sredstva za registraciju sopstvene delatnosti.U toku ove godine, iznos opredeljen za mere aktivne politike zapošljavanja, biće utrošen na tri mere – program javnih radova, samozapošljavanje i zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih na novotvorenim javnim mestima. Ukoliko budu utrošena sva opredeljena sredstva, na kraći ili duži rok, biće uposleno oko 150 nezaposlenih lica.

Poslednje vesti

Leave a Comment