Konferencija za medije GrO SNS Smederevo: Bezbednost kupača i kvalitet vode su prioriteti zaposlenih na bazenima Sportskog centra u Smederevu

Na konferenciji za novinare u Gradskom odboru Srpske napredne stranke u Smederevu Mladen Savić, vršilac dužnosti direktora JP Sportski centar govorio je o novoj kupališnoj sezoni na bazenima, ali i o ostalim aktivnostima u objektima na Sportskom centru.

Kada je reč o letnjoj sezoni Mlade Savić je istakao prioritete svih zaposlenih u tom preduzeću: “Sada je jul i sva naša pažnja usmerena je ka bazenima. U prvom planu je bezbednost naših kupača kako u vodi tako i van vode i kvalitet vode koji potvrđuje Zavod za javno zdravlje Požarevac. Iz te ustanove ne da nemaju primedbe, nego nemaju ni sugestije, voda je perfektna, juče smo imali posetu sanitarne inspektorke koja je impresionirana kako vodom, higijenom bazena tako i svih pratećih prostorija. Generalno to nam je prvenstveni cilj, bezbednost kupača i kvaliet vode. O bezbednosti kupača vode računa spasioci koji su svi licencirani i ne samo to mi često organizujemo vežbe kako bi oni ostali u zavidnoj psihofizičkoj formi, jer vrlo je teško provoditi vreme na spasilačkoj stolici na preko 35 stepeni I održati pažnju. Prvo moje radno mesto je bilo spasilac na bazenu tako da znam da je to vrlo zahtevno i teško. Meni i svim ljudima u Sportskom centru najbitnije je da ne dodje do nečeg ružnog, znači bezbednost broj 1. Što se tiče tih komercijalnih termina za građanstvo, imamo termine od 8 do 10 časova, to je jutarnje plivanje, zatim dnevni termin od 11 do 19 časova i večernji termin od 20.30 do 23- časa. To su termini u kojima svako može da dođe i uživa u našem kompleksu. Želim da istaknem period između smena a to su termini između 10 i 11 h pre podne i uveče od 19 i 20.30 časova kada su organizovane škole plivanja za neplivače i poluplivače i mi godišnje servisiramo između 350 i 400 mališana. Neki naprave prve plivačke korake kod nas, a neki utvrde neko svoje elementarno plivačko znanje ili usavršavaju svoj stil plivanja. Mislim da je mnogo bitnije da svakodnevno naši mladi i naši sugrađani konzumiaju sport i da promovišemo zdrav način života. Pored nekih kulturnih dešavanja koje će biti ovog leta, moram da naglasim takmičenje u plivanju, koje je već najavljeno za naredni vikend. Prošle godne je bilo jedno, ove godine će biti tri, ali i takmičenje u krosfitu”. Savić je objasnio i to da će na Sportskom centru biti organizovana minimalna kulturna dešavanja, ne zato što ona nisu bitna, kao je rekao, već što sve to mora da se stavi u neke granice pristojnog, pošto je Sportski centar Javno preduzeće. “Probali smo ranijih godina da pravimo neke tehno žurke, koje su nam znatno uvećale prihode, ali mislim da su to stvari kojima nije mesto na našem bazenu”, rekao je Savić.

Poseta bazenu je zadovoljavajuća, a kako je istakao rekordan broj posetilca zabeležen je dan nakon otvaranja kupališne sezone, 16. juna od 11 do 19 časova kada je u bazenu bilo 1242 posetioca.


Savić je takođe govorio i o ostalim mogućnostima koje ima Sportski centar za obavljanje različitih sportskih aktivosti. “Sportski centar Smederevo ima dve sale za borilačke sportove, jednu za stoni tenis, jednu halu za tenis. Generalno većina klubova koji koriste naše prostorije su borilački klubovi i tu ima od kik boks klubova i boks, džudo klubova do kjokošinkai klubova itd. Imamo 3 stonoteniska kluba, dva teniska kluba, i nedeljno kroz naše objekte prođe oko 400 mališana, 400 sportista amatera, profesionalaca i to mislim da je vrlo bitan podatak da se kaže. Mnogo aktivnosti imamo ne samo za sređivanje i unapređivanje sportskih objekata nego i što se tiče saradnje sa trenerima koji vode te klubove. Nekada i mi malo edukativno delujemo na njih i uvek imamo tu saradnju koja je vrlo bitna za generalno unapređivanje sprovođenja trenažnih procesa, “ zaključio je Savić.

Poslednje vesti

Leave a Comment