Literarni konkurs “Jednakosti, sličnosti i razlike” za učenike osnovnih i srednjih škola

Gradska organizacija Saveza slepih Srbije Smederevo,  raspisala je  literarni konkurs pod nazivom „Jednakosti, sličnosti i razlike“.  

U želji da podstaknu mlade, pre svega,učenike nižih i viših razreda osnovnih škola  kao  i  srednjoškolce  da pišu o jednakostima, sličnostima i različitostima u društvu u kom se svakodnevno kreću, a povodom obeležavanja šest i po decenija  postojanja i rada te organizacije.

 Pravo učešća na konkursu imaju učenici nižih i  viših razreda osnovnih škola,kao i učenici smederevskih srednjih škola, državljani Republike Srbije. Rad može biti napisan u poeziji ili prozi, zatim da sadrži najviše 1000 reči (dve kucane strane A4 formata), zasnovan na stavovima i iskustvima u vezi sa slepim i slabovidim osobama, navodi se u saopštenju za medije.

Svaki učesnik konkursa može učestvovati sa najviše jednim  radom, a uz rad treba dostaviti sledeće podatke: ime, prezime, adresa stanovanja,  ime škole, razred, mejl adresa i kontakt telefon. Pravo učešća imaju svi oni čiji rad do sada nije nigde publikovan. Najbolje radove će birati stručni žiri koji će ocenjivati ideju, originalnost, kreativnost.

Pobednički radovi biće objavljeni u informativnim glasilima Saveza slepih Srbije, čija je organizator članica, a njihovi autori će biti obavešteni preko uprave škola. Organizatori imaju pravo koriščenja svih radova u bilo kom obliku i bilo kom mediju, pri tom će organizatori nastojati da navedu ime autora, ali ne odgovaraju ukoliko uredništvo drugih medija to ne učini.

Teme za takmičenje učenika nižih i  viših razreda osnovnih škola kao  i učenika  srednjih škola su:

  1. „Moj slepi prijatelj“
  2. „Zatvorenim očima gledam na svet“
  3. „Priča o jednom belom štapu“

Konkurs je otvoren  do 5. oktobra , a prozni ili poetski radovi  u pisanom obliku i na kompakt disku u doc formatu dostavljaju se  poštom  na adresu GOSSSS, ulica Jovana Krajišnika broj 8,  11.300 Smederevo, sa naznakom za literarni konkurs.

Autorima prva tri rada u kategoriji učenika nižih razreda osnovnih škola, viših  razreda osnovnih škola kao i prva tri rada u kategoriji srednjoškolaca, biće uručene nagrade na svečanoj akademiji  15. oktobra u Centru za kulturu povodom obeležavanja jubileja, navodi se u saopštenju za medije Gradske organizacije Saveza slepih Srbije Smederevo.

Poslednje vesti

Leave a Comment