Majka i beba koje su pozitivne na koronu, bile su zdrave u smederevskom porodilištu, tvrdi direktor Bolnice dr Nenad Đorđević. One se nalaze u Beogradu i njihovo zdravstveno stanje je dobro

Majka i njena  beba stara 16 dana  kod kojih je potvrđeno da su  pozitivne na koronu, tokom ležanja u porodilištu  OB u Smederevu nisu bile pozitivne,   potvrdio je za Sdplus.rs, direktor  OB „Sveti Luka“ dr Nenad Đorđević: „Majka na porođaju nije imala  nikakve  simptome i one  su regularno otpuštene  iz bolnice.  Tek  posle 13 ili 14 dana  kada je beba dobila temperaturu obe su poslate u Beograd u  Bolnicu  „dr  Dragiša Mišović“.  One su i sada  dobrog zdravstvenog stanja i  nalaze se na Dečijem odeljenju gde se leče  majke i deca koji su kovid pozitivni. ” 

” U OB Sveti Luka u Smederevu leči se sedam pacijenata, svi su uglavnom u dobrom i stabilnom  stanju, sa lakšim i srednje teškim kliničkim slikama i sa dobrom saturacijom kiseonika.  Nema pacijenata na respiratoru. I to su pacijenti koji uglavnom imaju ne komplikovane upale pluća.”

 Ono što je izvesno je da će Bolnica u Smederevu ući u kovid sistem. „ Mi smo pripremili nekoliko odeljenja  gde ćemo primati takve pacijente. Još uvek nije doneta odluka da se kovid  bolnica aktivira, ali očekujemo da se u slučaju potrebe to se pacijenti upućuju i u smederevsku bolnicu.“, objasnio je direktor dr Nenad Đorđević.

Poslednje vesti

Leave a Comment