MILAN PERIĆ NOVI PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA SMEDEREVA

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Smedereva izabrani su  predsednik i zamenik predsednika gradskog parlamenta. U naredne četiri godine sednicima  gradske skupštine predsedavaće Milan Perić, koga su predložili odbornici sa liste “Aleksandar Vučić-Smederevo ne sme da stane”, dok će njegov zamenik biti Marko Grujić, predloženi odbornički kandidat sa liste “Ivica Dačić – premijer Srbije”.

Milan Perić je rođen 25.11.1975. godine u Smederevu. Osnovnu I srednju školu završio je u smederevu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu, a master studije završio je na Fakultetu organizacionih nauka. Od 2003. Do 2016. godine zaposlen je u Republičkom fondu penzijskog i invalidskog osiguranja Smederevo – Filijala Smederevo, a od 2016. godine je direktor ove Filijale. Od 1990. do 2001. godine kao takmičar karate, osvajač je državnih evropskih i  svetskih medalja. Nekoliko puta proglašavan je za najboljeg  sportistu godine. Selektor je reprezentacije Srbije u Kyokushin karate od 2010. Godine. Oženjen je i otac dve devojčice.

U biografiji Marka Grujića stoji da je rođen 15.2.1982. godine u Smederevu, po zanimanju je diplomirani pravnik. Posle obavljanja poslova sudijskog pripravnika u Osnovnom sudu u Smederevu, bio je sekretar OŠ “Dr Jovan Cvijić” u Smederevu. Zatim je bio zaposlen u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Smederevu, kao profesor pravne grupe predmeta. Takođe je radio kao pomoćnik Javnog izvršitelja u kancelariji “Nikolić-Panić” za područje  Prvog Osnovnog suda u Beogradu i Privrednog suda u Beogradu. Trenutno obavlja poslove pravnika i  zastupnika u privatnoj firmi iz Smedereva. Oženjen je, otac jednog deteta. Član je Socijalističke partije Srbije.  

Za njih dvojicu svoj glas dalo je 47 odbornika, a glasalo njih četrdeset osmoro.

Sekretar Skupštine grada u narednom četvorogodišnjem  mandatu  je postavljeno lice Milko Mišković, diplomirani pravnik.  

Na samom početku sednice, prilikom utvrđivanja dnevnog reda, predsedavajući Stojan Bosić predložio je bez objašnjenja da se treća tačka, a to je izbor gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova veća Grada Smedereva povuče sa dnevnog reda. Pre nego što su odbornici glasali za kandidate za predsednika i zamenika predsednika  gradskog parlamenta, potvrđeni su mandati za  69 odbornika koji su nakon toga položili  zakletvu.

Na mesto odbornika u skupštini grada troje odbornika podnelo je ostavke. Najpre je to učinio Saša Marić, odbornik sa liste “Dr Miloš Jovanović-Nada za Smederevo”, a zatim i dr Olgica Obradović i Neda Mirić  odbornice sa   Izborne liste “Aleksandar Vučić-Smederevo ne sme da stane”.

Poslednje vesti