MINISTARKA PRIVREDE ANĐELKA ATANASKOVIĆ POSETILA SMEDEREVO

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković  sa saradnicima i gradonačelnikom grada Požarevca koji je prethodno obišla, posetila je Smederevo. Oni su se najpre u zgradi gradske uprave sastali sa gradonačelnikom Smedereva Jovanom Bečom i direktorkom Slobodne zone Smederevo Milicom Mijatović, gde su razgovarali o aktuelnim privrednim temama.

 U okviru posete Smederevu ministarka privrede je sa svojim domaćinima i gradonačelnikom Požarevca Sašom Pavlovićem obišla  proizvodni pogon preduzeća za izradu zaštitne radne odeće Jugotex doo.

Zahvalivši se na poseti ministarki Atanasković, gradonačelnik Beč  je istakao napredak  Smedereva kada je reč o broju preduzetnika i pojasnio da ih je sada oko 3.700.   Naveo je da pored Železare koja upošljava  5.000 ljudi,  u Industreijskoj zoni  je uposleno  još 5.500 radnika. „Važno je naglasiti, da je zahvaljujući politici predsednika  Aleksandra Vučića, danas u Smederevu ispod 4.500 nezaposlenih. Danas smo na radnom sastanku razgovarali o budućim planovima, projektima, kao i investicionim ulaganjima. Očekuje nas i proširenje Industrijske zone u narednom periodu, što će dati mogućnost otvaranja novih radnih mesta.“, izjavio je gradonačelnik Smedereva Jovan Beč.

Ministarka  privrede Anđelka Atanasković je pohvalila saradnju dva grada, Smedereva i Požarevca i dodala da će „Ministarstvo privrede uvek pomoći u svim važnim investicionim ulaganjima, biće tu za sve neophodne savete i ideje, kako bi našim domaćim  privrednicima obezbedili da budu  u poziciji da jačaju. Jugotex je primer jedne prave porodične firme, u kojoj su i deca uključena, kako nam je malo pre rekao vlasnik Ristić, što je svakako za pohvalu jer to znači da će naša deca ostati u svojoj zemlji“, rekla je ministarka Atanasković. Istakla je i činjenicu   da je Grad Smederevo koristio sredstva ministarstva za  400 infrastrukturnih projekata čija je vrednost oko 80 miliona dinara.

 Vlasnik firme Jugotex doo Dejan Ristić  se zahvalio ministarki, gradonačelnicima Smedereva i Požarevca  na poseti i istakao podršku koju mala i srednja preduzeća imaju od Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva.

Poseta Smederevu ministarke privrede Anđelke Atanasković završena je  obilaskom Vinarije Janko i sastankom sa privrednicima Podunavskog i Braničevskog okruga.

Poslednje vesti