MINISTARSTVO IZDALO GRAĐEVINSKU DOZVOLU ZA DRUGU FAZU IZGRADNjE PRUGE U SMEDEREVU

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu za drugu fazu radova na izgradnji 5,5 kilometara teretne pruge u Smederevo, koja će povezati Luku Smederevo i buduću industrijsku zonu Smederevo sa postojećom mrežom pruga u Srbiji, navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

U okviru prve faze radova, koja je završena u decembru 2018. završeni su građevinski radovi na pruzi i izgrađena nova železnička stanica u Smederevu. U drugoj fazi, ova pruga biće povezana sa prugom Mala Krsna-Smederevo i urađena elektrifikacija trase nove pruge, što će omogućiti da se Luka Smederevo poveže sa železničkim Koridorom 10.

Ukupna vrednost radova na izgradnji nove teretne pruge u Smederevu u obe faze je 9,5 miliona evra, a izvođač radova je kompanija „Strabag”. Radovi u okviru druge faze počeće u martu, a završetak radova planiran je u junu.

Nova pruga koja se gradi u Smederevu je prva pruga izgrađena isključivo za teretni saobraćaj. Njenim puštanjem u saobraćaj biće izmešten teretni saobraćaj iz centra Smedereva i stvoreni povoljniji uslovi za rad smederevske Železare i za razvoj Luke Smederevo, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Poslednje vesti

Leave a Comment