Polomljene klupe u Rasadničkoj ulici popravili radnici JKP Zelenilo i groblja

Klupe na sportskom terenu Poljanče, na početku Rasadničke ulice koje su nedavno posečene motornom testerom i nakon toga dodatno polomljene, popravili su radnici JKP Zelenilo i groblja. Ovaj vandalski čin prijavljen je policiji. Žitelji tog dela grada koji su u nedelju ujutru prošli pored mini sportskog terena, bili su šokirani i uznemireni prizorom. Naime, sve klupe koje su tamo postavljene, bile su namerno posečene i dodatno polomljene. Ovaj vandalski čin, koji je nesumnjivo počinjen u noći između subote i nedelje, zgrozio je sve one koji koriste taj prostor za sedenje, šetnju ili rekreaciju.

Tim povodom ovo preduzeće oglasilo se saopštenjem u kome se kaže:
Proteklog vikenda, u noći između subote i nedelje, nepoznati počinioci oštetili su klupe na sportskom terenu Poljanče na početku Rasadničke ulice. Ekipe JKP Zelenilo i groblja su nakon saznanja da je pričinjena šteta na javnoj površini, jutros izašle na teren. Utvrđeno je da su klupe prvo posečene testerom, a potom dodatno polomljene.


JKP Zelenilo i groblja ovaj slučaj prijavilo je nadležnim organima, a u narednom periodu nastalu štetu ćemo sanirati.
Podsećamo da je naše preduzeće letos radilo na uređenju ovog prostora, a samo nekoliko meseci kasnije, zbog neodgovornih pojedinaca, potrebno je izdvojiti dodatna sredstva za sanaciju već urađenog, umesto da ih iskoristimo za uređenje javnih površina na nekim drugim lokacijama.


Ovom prilikom još jednom apelujemo na sve sugrađane da se savesno ponašaju i čuvaju javnu imovinu, jer ona pripada svima nama. Javne površine uređujemo i zbog naše dece i starijih sugrađana, i zato još jednom pozivamo građane da svojim ponašanjem doprinesu komunalnom redu, da čuvaju javne površine i sve ono što se nalazi na njima, jer je to javno dobro koje koriste svi.

Poslednje vesti

Leave a Comment