PREDSTAVA “ANA KARENJINA” NOVOSADSKOG POZORIŠTA OTVARA 39. “NUŠIĆEVE DANE” U SMEDEREVU

Ovogodišnji pozorišni festival „Nušićevi dani“ otvara predstava „Ana Karenjina“ Novosadskog pozorišta, na mađarskom jeziku, za koju je obezbeđen titlovani prevod.  Pre početka predstave a u okviru programa svečanog otvaranja festivala u petak 20. maja u 19.15 h je polaganje venaca na spomenik Branislavu Nušiću, zatim u Galeriji Centra za kulturu biće otvorena izložba „Scenske vizure” u organizaciji Fakulteta primenjenih umetnosti.

U takmičarskoj konkurenciji druga predstava po redu, od ukupno pet je  „Izbiračica“ Narodnog pozorišta iz Subotice 22. maja od 20 sati. Režiju potpisuje Iva Milošević.  Narednog dana 23. maja je na programu „Rolerkoster“ u režiji Milice Kralj, a izvode je glumci Ateljea 212.  Predstava „Vuci i ovce“, režisera Egona Savina u kojoj igraju Olga Odanović, Bojan Dimitrijević, Sonja Kolačarić, Anastasia Mandić, Danijela Ugrenović, Radoslav Milenković… Poslednja predstava u okviru takmičarskog dela na programu je 25. maja u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta „Zaljubljeni Šekspir ” režija Ana Tomović.  

Na večeri dodele nagrada  26. maja biće izveden Nušićev šou “Srećna familija“ , učestvuju Uroš Jovčić, Slobodan Boda Ninković, Isidora Minić, Milorad Miki Damjanović, Mina Lazarević, Stevan Piale, Dragana Mićalović, Marko Milošević i Danijela Veselinović sa orkestrom “Lord I gospoda”.  Tom prilikom biće  uručena nagrada za životno delo glumcu komičaru, koja ove godine ide u ruke  Bogdanu Dikliću. Biće nagrađene i  najbolje predstave  u celini po odluci žirija i na osnovu glasova publike. Takođe će biti dodeljena i nagrada Milosav Buca Mirković za najuspešnije glumačko ostvarenje na ovogodišnjem festivalu Nušićevi dani.

Nakon dečije predstave koja se igra danas u prepodnevnim satima  “Baš je čar biti gusar,”  Čiča Mičinog pozorišta”, u okviru  repertoara za odrasle  je od 20 časova “Narodni poslanik” . Predstavu izvodi glumačka ekipa  Narodnog pozorišta “Zoran Radmilović” iz Zaječara.

Poslednje vesti