PROMOCIJA NOVOG ROMANA LJILJANE ŠARAC “STARIJI” U NARODNOJ BIBLIOTECI SMEDEREVO

Nakon romana “Starija”, Izdavačka kuća Evro Book nedavno je objavila i peti roman domaće autorke Ljiljane Šarac pod nazivom “Stariji”. Nakon nekoliko gradova u Srbiji, promocija najnovijeg romana Ljiljane Šarac biće održana večeras od 19 časova na Pozajmnom odeljenju Narodne biblioteke Smederevo.

Ljiljana Šarac, Smederevka iz porodice Lazić, srpska je književnica i profesorka srpskog jezika.

 U rodnom gradu završila je gimnaziju, a u Beogradu Filološki fakultet, smer Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću. Dvanaest godina je radila u Saobraćajnom preduzeću „Lasta” kao novinar, urednik Revije Lasta i PR. Nakon toga se okreće profesorskom pozivu i danas radi kao nastavnik srpskog jezika u OŠ “Stefan Dečanski” u Beogradu. Član je Književnog kluba Čukarica.

Pre nego što je objavila prvi roman, dugo je pisala poeziju i objavljivala pesme. Književni klub Smederevo joj je objavio zbirku pesama Lutka učaurene duše, 1997. godine.

 Sva četiri, dosad objavljena romana, doživela su po nekoliko  izdanja. Kao književnica je među čitaocima prepoznata kao autor kvalitetne srpske proze koja vešto kombinuje prošlost i sadašnjost, tako da su prva tri romana bila nominovana za NiN-ovu nagradu, a roman “Zid tajni” i za nagradu Žensko pero. Do sada su joj objavljeni sledeći romani u izdanju Evro booka “Opet sam te sanjao” 2015. godine, “Gde sam to pogrešila?”,  2016. godine, “Zid tajni”,  2017. godine, “Starija”,  2018. godine, kao i nedavno izašli  roman “Stariji”.

Poslednje vesti

Leave a Comment