Prvog dana u Smederevu vakcinisano Fajzerovom vakcinom 70 zdravstvenih radnika OB “Sveti Luka”

Higijensko epidemiološka služba Doma zdravlja u Smederevu završila je imunizaciju protiv virusa korona prve grupe od 70 zdravstvenih radnika iz Opšte bolnice “Sveti Luka” koji su se dobrovoljno prijavili za ovu vakcinu. Druga grupa, koju takođe čini isti broj medicinara, vakcinu protiv kovida 19 primiće u utorak.

“Vakcinisana je polovina prijavljenog osoblja od ukupno 140 i to za nepunih sat i po vremena, kaže direktorka Doma zdravlja dr Olgica Obradović. “Vakcinisani su uglavnom zdravstveni radnici koji su radili u trećoj i prvoj smeni na odeljenjima u okviru Kovid bolnice, ali i iz drugih odeljenja, koji su se prijavili. Kada je reč o zdravstvenim radnicima Doma zdravlja, oni će biti vakcinisani uskoro istom Fajzer-biontek vakcinom, koja bi trebalo da stigne tokom ove i sledeće nedelje. Druga doza treba da se primi nakon tri nedelje od davanja prve doze. Do sada je imunizacija protiv virusa kovid 19 sprovedena u oba smederevska doma za stare, gde je vakcinu primilo ukupno 105 štićenika i tamošnjih zaposlenih,” potvrdila je direktorka Doma zdravlja dr Olgica Obradović.

Građani koji žele da prime vakcinu protiv korona virusa, treba da se prijave elektronskim putem preko E-uprave. Na taj način će moći da se sagleda kolika je zainteresovanost građana za vakcinu, kako bi se eventualno naručile dodatne količine.

Poslednje vesti

Leave a Comment