SMANJEN BROJ PREGLEDA I LEŽEĆIH KOVID PACIJENATA U SMEDEREVU: U RESPIRATORNOJ AMBULANTI DOMA ZDRAVLJA 220 PREGLEDA DNEVNO, DOK U KOVID BOLNICI LEŽI 167 PACIJENATA, TROJE JE NA RESPIRATORU

U Respiratornom centru  Doma zdravlja smanjio se broj pregledanih pacijenata zbog simptoma koji ukazuju na kovid infekciju. Od preko 300 pregleda, koliko je bilo za 24 sata  u novembru i u decembru, sada je taj broj na dnevnom nivou oko 220. Tako je od  28.decembra do 3. januara u Kovid ambulanti Doma zdravlja Smederevo pregledano je 1545 pacijenata sa simptomima kovid infekcije. Prvi  pregled obavilo je 716 pacijenata, kontrolni  819 dok je na testiranje upućeno 676 pacijenata. Usled  teže kliničke slike njih osamdesetoro je upućeno na dalje dijagnostičke procedure.

Tokom praznika smanjio se broj novih slučaja zaražavanja kovid infekcijom, mada je i dalje najveći broj inficiranih u Smederevu, za 4 dana 156 kovid pozitivnih. U Velikoj Plani registrovano je 68, a u Smederevskoj Palanci 43 slučaja zaražavanja. Kada se pogleda izveštaj Zavoda za javno zdravlje Požarevac za Braničevski okrug  i dalje Požarevac vodi sa najvećim brojem obolelih 63, Veliko Gradište je na drugom mestu sa dvadeset troje, zatim slede Žabari 11, Golubac 10, Kučevo 5 i po troje novoobolelih od kovid infekcije imaju Žagubica i Malo Crniće.

U Kovid bolnici u Smederevu smanjio se i broj  ležećih pacijenata. Sada ih je 167 sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Tri pacijenta su intubirana i na mehaničkoj ventilaciji dok je desetoro na ne invazivnoj  mehaničkoj ventilaciji .Ovog ponedeljka je prema rečima direktora dr Nenada Đorđevića bilo 8 novih prijema i 19 otpusta, mada je prethodnih dana bilo po 20 prijema i isto toliko otpusta pacijenata iz bolnice.  Potrošnja kiseonika sa 3 i po tone, kolika je bila na dnevnom nivou  prošlog meseca,  smanjena je na oko jednu tonu. Do sada je preko stotinu zdravstvenih radnika iz Opšte bolnice  bilo zaraženo kovid infekcijom od kojih je osmoro zbog teže kliničke slike bilo hospitalizovano  u Kovid bolnici.  

Poslednje vesti

Leave a Comment