RADNICI KOJI SU OSTALI BEZ POSLA ZA VREME VANREDNOG STANJA TREBA DA SE JAVE NSZ

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas za RTS  da ukoliko u vreme vanrednog stanja zaposleni u privatnom i državnom sektoru dobiju otkaz na zakonit ili nezakonit način, mogu o tome da obaveste Nacionalnu službu za zapošljavnje (NSZ), ostvare svoja prava i naknadu.

Đorđević je objasnio da se ti građani mogu obratiti elektronskim putem na sajtu Ministarstva za rad i NSZ, dodajući da se od ponedeljka na taj način obratilo 892 ljudi koji su ostali bez posla.

“Poruka svim zaposlenima u privatnom i državnom sektoru je da mogu na sajtu Ministarstva ili na novootvorenoj vajber zajednici da nađu sve informacije kada je u pitanju radno pravo i svi oni koji dobiju otkaz, na zakonit ili nezakonit način, mogu da se obrate NSZ, ostvare svoja prava i primaće naknadu u slučaju nezaposlenosti”, izjavio  ministar   Đorđević za RTS.

Kako je rekao to nije novi mehanizam, već da je to pravo radnika i vrsta pomoći koja je postojala i ranije, kako bi prebrodili period dok ne pronađu novi posao.

On je takođe podsetio  da je jedna  od mera Vlade Srbije bila da se radnici ne otpuštaju i da im se ne smanjuju plate, dodajući da državna uprava nikoga neće otpustiti i neće korigovati plate.

Poslednje vesti

Leave a Comment