SAVET ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA GRADA SMEDEREVA NABAVIĆE RESPIRATOR ZA OB SVETI LUKA

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima grada Smedereva će predložiti Gradskom veću grada Smedereva izmenu Programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na području grada Smedereva u 2020. godini u delu koji se odnosi na nabavku opreme za potrebe medicinskih ustanova u Smederevu prilikom intervencija kod saobraćajnih nezgoda, navedeno je u saopštenju za medije.

Izmena će omogućiti da se za potrebe zbrinjavanja nastradalih u saobraćajnim nezgodama, Opštoj bolnici „Sveti Luka“ u Smederevu, nabavi jedan savremeni respirator čija je važnost u spašavanju ljudskih života nemerljiva u šta smo se uverili ovih dana.

Programom je već predviđena za iste namene nabavka aparata (defibrilatora, aspiratora i sl) Hitnoj pomoći i u ovoj godini kao i ranijih godina.

Savet za bezbednost saobraćaja na putevima grada Smedereva je prepoznao značaj pravovremenih i adekvatnih reagovanja prilikom pružanja pomoći nastradalima u saobraćajnim nezgodama čime se najteže posledice mogu izuzetno umanjiti, navodi se u saopštenju koje je upućeno medijima.

Poslednje vesti

Leave a Comment