SMEDEREVO DO KRAJA MAJA DOBIJA JAVNU GARAŽU

JKP Parking servis  od utorka počinje  sa radovima  na uređenju i asfaltiranju parking prostora  koji se nalazi  preko puta zgrade gradske uprave, odnosno ispred tržnog centra Aman.  Na ovom  prostoru  će nakon uređenja biti postavljena  javna montažna garaža, izjavio je za informativni  portal SDPLUS  vršilac dužnosti JKP Parking servis Jovan Beč.

„ Sutra će početi radovi na asfaltiranju ovog dela, reč je o 2.600 kvadrata. Asfalt je prilično orouo i potrebna je rekonstrukcija. Radovi bi trebalo da traju nedelju dana, a nakon toga,  planirao je postavljanje montažne garaže. Ovde na ovom prostoru za sada ima 87 parking mesta, a nakon postavljanja garaže kapacitet  će biti uvećan za 50 odsto. Garaža je iz Beograda u Smederevo stigla  još 2015. godine i  ne zam iz kojih razloga do sada nije postavljena.  Ja sam na mestu  vršioca  dužnosti direktora JKP Parking servis od avgusta prošle godine i jedan od prioriteta mi je bio upravo  postavljanje garaže. Sve ovo vreme smo u preduzeću radili na pronalaženju lokacije ali i neophodih dozvola koje smo u međuvremenu dobili.

Vrednost ove investicije je 7.979.000 dinara, a u tu cenu su uračunati i transport, projekat i postavka garaže. Čitav projekat zajedno sa asfaltiranjem finansira JKP Parking servis. Smatram da je to bilo neophodno zato što je ovaj parking nedovoljan za sadašnje potrebe, ali i da bi korisnici imali neograničeno parkiranje, ali i veći nivo zaštite. Mislim da će garaža imati pravi efekat. Za rekonstrukciju i asfaltiranje parkinga , preduzeće će izdvojiti oko 3 i po miliona dinara“.

U planu JKP Parking servis je i da se u narednom  periodu  uredi  parkiralište, koje se  nalazi između pruge i tržnog centra Aman.

„Takođe je jedan od prioriteta Parking servisa uređenje i tog prostora. Paralelno radimo i na izradi tog projekta. Očekujemo da za  desetak dana dobijemo građevinsku dozvolu, a tražimo i od Železnica Srbije saglasnost za uređenje tog prostora, tako da očekujem da ćemo dobiti sve neophodne papire do sredine sledećeg meseca i da ćemo nakog toga raspisati tender, kako bi smo krenuli u realizaciju. Mislim da ćemo i taj deo urediti do kraja letnje sezone, kako bi građanima olakšali parkiranje vozila “, objasnio  je Jovan Beč v.d. direkora JKP Parking servis.

     

Poslednje vesti

Leave a Comment