SMEDEREVSKI ATLETIČARI OSVOJILI 17 MEDALJA

U Smederevu je minulog vikenda održano  II kolo kros lige Centralne Srbije u organizaciji  AK Smedervo i Atletskog saveza Centralne Srbije. Takmičare iz Petrovca na Mlavi, Beograda, Požarevca, Smederevske Palanke, Vlasotinca, Bora, Kraljeva, Kruševca, Sremske Mitrovice, Užica, Valjeva i Novog Pazara pozdravili su sekretar AK Smederevo Verica Disić i Dragan Đorđević, član Gradskog veća zadužen za sport, koji je i svečano otvorio takmičenje.

Iako, vremenski uslovi nisu išli na ruku takmičarima, dobri rezultati nisu izostali. Atletičari AK Smederevo osvojili su 17 medalja, 1 zlatnu, 10 srebrnih i 6 bronzanih.

Zlatnu medalju osvojila je Sofija Stamenković.

Srebrne medalje dobili  su Lejla Radić, Vuk Đurđević, Stefan Goločevac, Stefana Kušić, Staša Svilanović, Neda Radovanović, Luka Sakač, Nikolija Marković, Andrea Milosavljević i Nikolina Marić.

Osvajači bronzanih odličja su Staša Mrdaković, Maša Milivojević, Vasilije Vujović, Stefan Simeon, Anika Stojković i Nikola Marinković.

U kategoriji mlađih pionirki najbrža je bila Nikolina Filipović iz Vlasotinca, a od mlađih pionira Marko Mićević iz Užica.

Među starijim pionirkama pobedu je odnela Sofija Stamenković iz Smedereva, a od starijih pionira Mihajlo Jakšić iz Užica. 

Sjajna Maša Rajić iz Požarevca pobedila je u konkurenciji  mlađih juniorki, dok je Smederevka  Andrea Milosavljević bila drugoplasirana, dok je  trećeplasirana Belma Sejdović iz Novog Pazara.

U istoj kategoriji od mlađih juniora prvo mesto zauzeo je Lazar Andrić iz Valjeva.

Na 3000 m u kategoriji starijih juniorki prvo mesto zauzela je Anđelija Žarković iz Valjeva, a od starijih juniora najbrži je bio Milan Marković.

Među seniorkama trijumfovala je Milica Tomašević iz Crvene Zvezde, drugoplasirana je bila Jana Rajić, takođe iz Crvene Zvezde, a trećeplasirana  Jovana Stanković iz istog kluba.

U kategoriji seniora pobedio je Filip Nedeljković, drugo mesto zauzeo  je  Stefan Tovilović, a kao treći kroz cilj je prošao Miroslav Dukadinović.

Na krosu je učestvovao i veliki broj veterana i rekreativaca.

Poslednje vesti