Sporadični slučajevi inficiranja korona virusom u Podunavskom i Braničevskom okrugu

Nakon jučerašnjeg izveštaja Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu u kome  su zabeležene  dve novoinficirane  osobe jedino  u Velikoj Plani,  u posledna 24 sata pojavili su se sporadični slučajevi zaražavanja virusom kovid 19. Po jedan inficirani registrovan je u Smederevu, Smederevskoj Palanci i u Požarevcu, gde je zaražen zdravstveni radnik. U ostalim gradovima i opštinama Podunavskog, a posebno  Braničevskog okruga situacija je epidemiološki mirna, već nekoliko dana nema novih slučajeva inficiranja virusom korona. U Podunavskom okrugu testirano je 8876, a u Braničevskom okrugu 8577 osoba.

Tokom minule nedelje smanjen je i broj pacijenata koji su obavljali preglede u Kovid ambulanti Doma zdravlja. U proseku od 70 do 80 pacijenata tokom 24 sata zatraži pomoć lekara usled simptoma koji ukazuju na kovid infekciju.

U Kovid bolnici u Smederevu trenutno je na hospitalizaciji 24 bolesnika, među kojima je dvoje na respiratoru, jedan na invanzivnoj a drugi na ne invanzivnoj mašini za potpomognuto disanje, potvrdio je direktor OB “Sveti Luka” dr Nenad Đorđević.

Poslednje vesti

Leave a Comment