SRBIJA DANAS GLASA

U Srbiji se danas održavaju izbori za poslanike Skupštine Srbije i Skupštine Vojvodine, kao i lokalni izbori u 65 opština i gradova, uključujući Beograd. Na 8.273 biračka mesta svoje pravo može da iskoristi 6.500.666 upisanih birača. Biračka mesta su otvorena od 7 do 20 časova. Za parlamentarne izbore građani će se opredeljivati za jednu od 18 izbornih lista na kojima je predloženo 2.817 kandidata za 250 mesta u parlamentu.

Na izborima u Smederevu sva biračka mesta otvorena su u 7 časova..  Prema reprezentativnom uzorku sa četiri biračka mesta, do 12 časova  za republički parlament glasalo je 22,30 %, a za odbornike Skupštine grada Smedereva, prema podacima sa svih 78 birackih mesta, svoje biračko pravo ostvarilo je 21,53 %  upisanih birača.

U Smederevu u birački spisak za republičke parlamentarne izbore upisano je 95.885 birača, a pravo glasa na lokalnim izborima ima 94.958 građana.

Glasa se na 78 biračkih mesta, na istim lokacijama kao i prilikom prethodnih izbora.

Na glasačkom listiću za republičke parlamentarne izbore nalazi se 18 izbornih lista, a na glasačkom listiću za izbor odbornika Skupštine grada Smedereva devet – pet koalicija stranaka, a četiri grupe građana.

Svaki gradjanin glasa na biračkom mestu na kojem je upisan u birački spisak, a može da glasa samo uz važeću ličnu kartu ili pasoš.

Izborna tišina traje do zatvaranja biračkih mesta u 20 časova.

Poslednje vesti