SRPSKI DUBL SKUL NIJE OSTVARIO NORMU ZA OLIMPIJSKE IGRE

Aleksandar Filipović ( VK Smederevo) i Aleksandar Beđik (VK Partizan) nisu uspeli da ostvare normu za odlazak na Olimpijske igre u Parizu naredne godine. Srpski dubl skul zauzeo je, u konačnom poretku, 14. mesto na Svetskom prvenstvu koje je održano u Beogradu na Adi Ciganliji. Naša posada bila je druga u C finalu, a do Pariza je vodilo prvih 11 pozicija.

Filipović i Beđik su bez većih problema obezbedili plasman u četvrtfinale osvajanjem treće pohzicije u svojoj kvalifikacionoj grupi. Posle objavljivanja grupe naša posada je sa puno optimizma ušla u trku koja je mogla da odškrine vrata Pariza 2024. godine. Rivali su im bile posade Hrvatske, Kine, Francuske, Švedske i Australije. Nažalost, nisu uspeli da se nadju među tri najbolje posade jer su trku završili kao poslednji, šesti.

– Bila je jako velika konkurencija u dubl skulu gde je 20-ak čamaca od 30 konkurisalo za plasman u polufinale. Primera radi u polufinale se nisu plasirali Amerikanci koji su na manje od mesec dana na Svetskom kupu bili drugi. Oni su kao i mi bili u C finalu. Mi smo u četvrtfinalu imali tehničkih ptroblema na stazi zbog jakog vetra i talasa. Mislim da smo tada uradili neke pogrešne stvari i već na početku smo izgubili kontakt sa vodećim ekipama. Imamo još jednu šansu za Olimpijske igre. To je kvalifikaciona regata u Lucernu sledeće godine. Međutim, ni tamo neće biti lako doći do prve dve pozicije koje vode na najveću sportsku planetarnu smotru. Naravno, tamo neće biti ekipa koji su bili u Beogradu. Ima dosta brzih ekipa, zato moramo dobro da se pripremimo mada neće biti lako jer smo pomalo razočarani – rekao je Aleksandar Filipović.

Tačku na ovu sezonu Aleksandar Filipović staviće poslednjeg vikenda septembra na državnom prvenstvu koje će se održati u Beogradu, takođe na Adi Ciganliji.

Poslednje vesti