U Kovid ambulanti Doma zdravlja Smederevo dnevno se pregleda od 40 do 50 pacijenata. Na Infektivnom odeljenju hospitalizovana 3 bolesnika u lakšem stanju

U Kovid ambulanti Doma zdravlja Smederevo  od 12. do 18. oktobra ukupno su  pregledana 262 pacijenta, među njima 131  koji je obavio prvi put pregled.  Zbog sumnje na infekciju korona virusom 245 pacijenata je testirano a na dalju dijagnostiku i lečenje lekari su poslali 17 pacijenata.

Kada je reč o novoinficiranim osobama, u Podunavskom okrugu ima ih ukupno dvoje, po  jedna u Smederevu i u Smederevskoj Palanci. U Braničevskom okrugu  je ukupno  šestoro novih slučajeva obolevanja od korona virusa, petoro u Požarevcu i jedan u Velikom Gradištu. U Požarevcu su do sada registrovana 324 obolela od korona virusa, a  u Velikom Gradištu 47. U ostalim gradovima i opštinama oba regiona nema novih slučajeva obolevanja od kovida 19, navodi se u izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu.

Na Infektivnom odeljenju OB Sveti Luka nalaze se 3 bolesnika, među kojima dvoje kod kojih je potvrđena kovid infekcija. Prema rečima direktora ove ustanove dr Nenada Đorđevića svi pacijenti su u lakšem zdravstvenom stanju.

Poslednje vesti

Leave a Comment