U KOVID AMBULANTI DOMA ZDRAVLJA SMEDEREVO OBAVLJENO 723 PREGLEDA, 20 NOVOZARAŽENIH I 43 PACIJENTA U BOLNICI. DVOJE NA RESPIRATORU

Prethodnih nedelju dana registrovan je nagli skok  broja novozaraženih korona virusom u svim delovima Srbije. U Podunavskom okrugu je na osnovu izveštaja Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu 35 novih slučajeva zaražavanja, a u Braničevskom četrdeset  troje. Najveći broj pozitivnih na virus korona, 27 je u Požarevcu, 20 je novoinficiranih u Smederevu dok je u Smederevskoj Palanci osmoro, odnosno sedmoro u Velikoj Plani.    

U Respiratornom  centru  Doma zdravlja, broj pregleda na nedeljnom nivou, sa 505, koliko je bilo poslednje nedelje oktobra popeo se  na čak 723 prve nedelje novembra.  Prvi put  je obavilo pregled 496 sugrađana. Brzi i PSR test  je urađen kod  698 pacijenata,  dok je zbog drugačije kliničke slike 24 pacijenta  upućeno na dalju dijagnostiku.

Smederevska  Opšta bolnica polako se vraća u sistem  Kovid  bolnica Srbije. Tokom vikenda je dve trećine od ukupno 43 ležeća kovid pacijenta stiglo iz Beograda. Zbog teže kliničke slike dva pacijenta se nalaze na respiratoru, a jedan na ne invazivnoj  kiseoničkoj potpori. U Smederevu u okviru Kovid bolnice za sada funkcionišu pored Infektivnog i Odeljenja psihijatrije i  produžene intenzivne nege.

Poslednje vesti

Leave a Comment