U Smederevu 15 novih potvrđenih slučajeva na infekciju korona virusom, u Smederevskoj Palanci 2, u Velikoj Plani 1 novi slučaj

U poslednja 24 sata  na području Podunavskog i Braničevskog okruga  promenjeni su podaci kada je reč o novozaraženima. U Smederevu  raste broj inficiranih ,  za 15 više  u odnosu na poslednji izveštaj referentne ustanove koja prati epidemiju virusa kovid 19, Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu. Prema njihovim podacima u Smederevu su ukupno bolovale od korone 382 osobe. Povećanje se registruje i u Smederevskoj Palanci za dvoje više, što je ukupno  271 osoba. U Velikoj Plani je jedna osoba novozaražena, te je u toj opštini do sada registrovano njih 115 koji su bili pozitivni na PSR testu.

Što se tiče Braničevskog okruga, najveće povećanje novoobolelih je u Požarevcu 11, sada  211 osoba koje su bile pozitivne na virus kovid 19. Po petoro novoinficiranih imaju Petrovac na Mlavi  i Veliko Gradište, u prvoj opštini je  ukupno 48, a u drugoj 15 osoba sa koronom od početka epidemije do danas. U Golupcu je troje novootkrivenih, i tamo je za sada ukupno 4-oro obolelih. Jedan novoinficirani  je registrovan u Kučevu, gde je najmanji broj obolelih, ukupno dve osobe. Novih zaraženih ovim virusom za sada nema u Žagubici, Žabarima i Malom Crniću. U Braničevskom okrugu do danas je uzeto 5097 briseva na analizu a u Podunavskom okrugu 5874 brisa.

Poslednje vesti

Leave a Comment