Početak Druge faze izgradnje konaka uz crkvu Svetog apostola i evanđeliste Luke u Smederevu

Starešina  crkve  svetog apostola  Luke obratio se saopštenjem za javnost u kome moli za finansijsku pomoć i učešće u završetku  svetinje i eparhijsko crkvenog konaka.

U obrazloženju stoji da Konak sadrži četiri etaže, kapaciteta tri stotine mesta i sedam stambenih prostorija za smeštaj.

Druga  faza radova obuhvata: sređivanje crkvene sale, zatim kuhinje namenjene za crkvenu salu, te uređenje mokrih čvorova pri crkvenoj sali i  uređenje crkvene biblioteke za vernike.

U molbi se navodi :

U ime Eparhije požarevačko-braničevske, sa G. episkopom dr Ignatijem Midićem i sveštenstvom Crkve svetog Luke, obraćamo Vam se sa molbom da nam pomognete oko završetka Crkve svetog apostola Luke i Eparhijsko- crkvenog konaka u Smederevu pri Crkvi svetog apostola i evanđeliste Luke.

Pozivamo Vas u ime Gospodnje da,  shodno svojim mogućnostima pomognete i uzmete učešće u završetku Naše Svetinje i Eparhijsko-crkvenog konaka.

Gospod je blagoslovio da naše generacije zidaju ovakav objekat u slavu Gospoda našega Isusa Hrista i spomen svetog Luke, kao našeg zaštitnika i posrednika pred Bogom. Nema veće radosti od radosti da se čovek ugrađuje u Telo Crkve i postane deo Crkve (jedan kamen, cigla = deo Tela Hristovog)!

 Cela istorija Smedereva je  vozglavljena u velelepnoj Crkvi. Crkva i njen konak svedoče o našim precima i svedočiće o nama pred Bogom, iz tog razloga velika je odgovornost na svima nama da završimo i učinimo da ovaj objekat postane simbol prepoznavanja Srbije, kaže se u saopštenju za javnost starešine Crkve svetog ap. Luke protojereja Dejana Davidovića. 

Poslednje vesti

Leave a Comment