U SMEDEREVU 81, A U POŽAREVCU 71 ZARAŽENI. U KOVID BOLNICI 130 PACIJENATA, DEVETORO NA RESPIRATORU

U Kovid bolnici u Smederevu  hospitalizovano je  130 pacijenata, od kojih je jedna četvrtina iz Smedereva, a ostali su iz Beograda.

Kod većine njih je potvrđena kovid infekcija  i prema rečima direktora  OB  “Sveti Luka” dr Nenada Đorđevića  njihovo zdravstveno stanje  je  srednje teško, vrlo teško i teško, a devetoro je na respiratoru. Prethodnih dana bilo je i nekoliko preminulih pacijenata starije životne dobi. Trenutno se u Kovid bolnici nalaze bolesnici srednje životne dobi od 45 do 50 godina i stariji. Na Dečijem odeljenju trenutno je nekoliko deteta sa sumnom na kovid infekciju. U trećem talasu epidemije korona virusa na tom odeljenju lečeno je sedamnaestoro inficirane dece, bez težih komplikacija, izjavio je dr Nenad Đorđević.

 U Braničevskom okrugu ukupno je 107  novoinficiranih korona virusom, najviše u Požarevcu  71, zatim slede Žagubica sa 25, Malo Crniće ima petoro, a po dva  nova slučaja zaraze  registrovana su  u Velikom Gradištu i u Žabarima.  Po jednog  novoobolelog imaju  Kučevo  i  Petrovac na Mlavi. U Podunavskom okrugu je ukupno 85 novoobolelih, 81 u Smederevu i po dvoje u Velikoj Plani i u Smederevskoj Palanci.

Do sada je u Braničevskom okrugu testirano 14035 osoba, a u Podunavskom okrugu 11329 osoba.

Poslednje vesti

Leave a Comment