U Smederevu dnevno po stotinu zaraženih i više od 400 pregleda u Kovid ambulanti

Teška epidemiološka situacija iz dana u dan se pogoršava u Podunavskom i Braničevskom okrugu. To pokazuje i referentna ustanova koja prati na dnevnom nivou broj novih slučajeva infekcije korona virusom, Zavod za javno zdravlje u Požarevcu koji od ponedeljka šalje dva puta dnevno izveštaj. Na osnovu današnjih izveštaja Smederevo je na prvom mestu sa 99 inficiranih za poslednja 24 sata. Odmah iza Smedereva je Požarevac koji ima 90 novih slučajeva zaraze kovid infekcijom. Svakodnevno raste broj i u Smederevskoj Palanci, gde su danas registrovane 64 osobe sa infekcijom. U Velikoj Plani je 38, u Petrovcu na Mlavi 39, zatim u Malom Crniću 27, u Velikom Gradištu 34, u Golupcu 17, u Žabarima 5, u Kučevu troje novih slučajeva zaraze kovidom 19. Najmanji broj zaraženih u minula 24 sata, registrovan je u Žagubici, samo jedan novi slučaj.

Broj pregleda u Respiratornom centru takođe se dramatično uvećava, od preko 300, koliko je bilo krajem prethodne nedelje, u ponedeljak je bilo čak 408 pregleda. Podsetimo da u tom centru radi ukupno 11 lekara u sve 3 smene.

U Smederevu je oboren rekord u ponedeljak 24. novembra kada je registrovano 112 novih slučajeva zaraze. Kovid pozitivnih ima u svim privrednim subjektima, kao i u Domu zdravlja i u OB “Sveti Luka”.

Poslednje vesti

Leave a Comment