UNIŠTENO VIŠE OD OSAM TONA DUVANA I CIGARETA, ZAPLENJENIH U AKCIJAMA TRŽIŠNE INSPEKCIJE ŠIROM SRBIJE

Ministar  trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović danas je u Smederevu prisustvovao  akciji uništavanja cigareta i duvana. Na ekološki prihvatljiv način uništeno je više od pet tona ilegalnog rezanog duvana, 3,5 tone duvana u listu, 26.000 boksova cigareta, 12.000 boksova motanih cigareta, zatim dve tone duvana za nargile i gotovo 1.200 pakovanja zabranjenog nikotinskog proizvoda “SNUS”.

Zaplenom navedenih duvanskih proizvoda sprečena je šteta za budžet Republike Srbije od oko 200 miliona dinara.

Tom prilikom ministar Momirović je izjavio  da Srbija  finansira rad  javnih ustanova, poput zdravstvenih i drugih ustanova, zatim škola, policije i vojske i objasnio  da svi ljudi koji izbegavaju plaćanje poreza, samim tim  umanjuju potencijale države da finasira rad pomenutih ustanova. Apelovao je na građane da kupuju cigarete i proizvode od duvana, legalno u objektima koji se bave prodajom i naglasio da će se sprečavati  svaki vid sive ekonomije.  

Uništavanju duvana i cigareta prisustvovali su predstavnici Republile tržišne inspekcije, Poreske uprave i zamenik gradonačelnice grada smedereva Vladimir Nešić.

Poslednje vesti