VESLAČI SA PALIĆA DONELI 12 MEDALJA

Posle prvog dana državnog prvenstva u veslanju, na Palićkom jezeru, najviše uspeha imali su veslači Smedereva. Smederevci su osvojili pet titula prvaka države, tri srebra i jednu bronzu. Zlatnim medaljama okitili su se Aleksandar Filipović u skifu, Dušan Popović i Veljko Vukašinović u dublu za kadete, Vuk Marković u skifu za kadete, četverac skul u konkurenciji kadeta (Petar Samardžija, Vuk Marković, Dušan Popović, Veljko Vukašinović) i četverac skulu za kadetkinje (Milica Pejović, Jovana Vučić, Milka Zdjelar, Teodora Stevanovska).

Srebrne medalje osvojili su Aleksandar Filipović i Veselin Savić u seniorskom dubl skulu, Petar Samardžija i Vukašin Rajić u kadetskom dvojcu bez kormilara, Milica Mladenović i Milka Zdjelar u kadetskom dubl skulu, a treće mesto zauzeo je kadetski dubl skul u sastavu Marko Atanasijević i Lazar Živković.

Drugog dana državnog prvenstva u veslanju, na Palićkom jezeru, Veslački klub Smederevo uvećao je broj medalja sa 9, posle prvog dana,  za još tri odličja. Zlato je pripalo dvojcu bez kormilara u sastavu Andrija Jevtić – Nikola Soldatović, srebro je osvojio Todor Marković u skifu, a bronzu četverac bez kormilara u sastavu Andrija Jevtić, Konstantin Šujić, Miroslav Jovanović i Nikola Soldatović.

Osmerac u sastavu Vukašin Rajić, Todor Marković, Konstantin Šujić, Petar Samardžija, Vuk Marković, Dušan Popović, Veljko Vukašinović, Miroslav Jovanović i kormilar Ilija Stanojević u finalu je zauzeo solidno četvrto mesto.

Ko će biti ekipni prvak države znaće se posle državnog prvenstva u konkurenciji pionira koje će se održati 21. septembra.

Poslednje vesti

Leave a Comment