VITEŠKI OKTOBAR U SMEDEREVU

Drugog i trećeg vikenda oktobra u Malom gradu Smedervske tvrđave u saradnji sa Belim orlovima, nakratko ćemo se vratiti u srednji vek. Program će biti organizovan 10. i 11. kao i 17. i 18. oktobra od 11 do 17 časova.

Doživljaj će upotpuniti srednjevekovna muzika, zvuci udarca čekića u nakovanj kao i zvuk rogova koji najavljuju borbe u ringu postavljenom u centralnom delu Malog grada.

Izložbe oklopa i oružja iz tog perioda biće postavljene u srednjovekovnim šatorima i štandovima unutar Malog grada Tvrđave. Ovde će svi posetioci koji žele, uz kratku obuku, moći da se oprobaju u streličarstvu, bacanju sekire i koplja.

Sjaj srednjevekovnog dvora dočaraće slikarske radionice i izložbe, kao i škole kaligrafije i heraldike.

Drugog vikenda viteških borbi, pod okriljem mraka, uz svetlost vatre sa baklji, odigraće se igra vatre i mača. Igre sa vatrenim rekvizitima, borbe sa zapaljenim mačevima i bljuvanje vatre obeležiće kraj programa.

Viteške borbe u ringu počinjaće na svaki pun sat.Na platou ispred Malog Grada odvijaće se srednjevekovne zanatske radionice: kovačka, kožarska, drvodeljačka, kaligrafska… Cena ulaznice 120 dinara. Za decu do sedme godine ulaz je besplatan.

Poslednje vesti

Leave a Comment