VLASNIK STANA NASTRADAO TOKOM AKTIVIRANJA EKSPLOZIVA. MLADIĆ SA TEŽIM POVREDAMA OKA POSLAT JE U KLINIČKI CENTAR U BEOGRADU, DOK JE DEVOJKA PROŠLA SA POSEKOTINAMA I NALAZI SE U SMEDEREVSKOJ BOLNICI

Dvoje povređenih u sinoćnjoj eksploziji koja se dogodili u Smederevu, u Ulici slobode broj 7 na trećem spratu zgrade,  dvadesetšestogodišnji muškarac  i dvadesetdvogodišnja devojka, zbrinuti su u Opštoj bolnici „Sveti Luka“ u Smederevu.  O njihovom zdravstvenom stanju govori   pomoćnik direktora te ustanove dr Željko Smiljanić: „Muškarac je imao višestruke povrede koje su nanete šrapnelima nakon eksplozije. Imao je povredu prednjeg trbušnog zida i nakon inicijalne dijagnostike urađena je hirurška intervencija,  tako da na sreću nije bilo povrede vitalnih organa niti unutrašnjih krvarenja. Nakon tog zbrinjavanja on je upućen na dalje lečenje u Klinički centar u Beogradu zbog povrede očiju. Nažalost, prema prvim prognozama postoji  definitivno gubitak vida na jednom oku, a što se tiče drugog oka videće se u daljem toku lečenja šta će biti. Što se devojke tiče, ona ima višestruke posekotine po telu, glavi, ekstremitetima, trupu. To su  uglavnom posekotine bez težih povreda. Svesna  je,  komunikativna,  urađena je dijagnostika i ona će biti još neko vreme zadržana u bolnici  na opservaciji.”

 Kako se nezvanično saznaje, eksploziju je izazvao vlasnik stana koji je aktivirao eksploziv i razneo se tom prilikom. Povređeni su stanari, a kojima je vlasnik kako navode pojedini izvori imao problem zbog neplaćanja kirije.  

Poslednje vesti