ZA ČISTIJI VAZDUH OBEZBEĐENO 3 MILIONA DINARA

Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora za 2022. godinu potpisan je između Grada Smedereva i Ministarstva za zaštitu životne sredine. Navedenim ugovorom predviđeno je da ukupan iznos sredstava za realizaciju Projekta smanjenja zagađenja vazduha bude 3.160.000 dinara. Ministarstvo će u cilju smanjenja zagađenja vazduha obezbediti sredstava u iznosu od 1.580.000 dinara, dok će Grad obezbediti sopstveno učešće u finansiranju u preostalom iznosu od 1.580.000 dinara.
Cilj projekta je ima zamena neefikasnih uređaja za grejanje u individualnim domaćinstvima u gradu, kao i u privatnim kućama. Navedeni projekat odnosi se na zamenu postojećih uređaja za grejanje efikasnijim uređajima na pelet u dvadeset domaćinstava, kao i zamenu postojećih uređaja za grejanje efikasnijim uređajima na gas u sedmnaest domaćinstava.
U narednom periodu biće raspisan konkurs koji će biti u skladu sa uslovima resornog Ministarstva.
Grad Smederevo nastaviće da radi na projektima smanjenja zagađenja i na taj način svojim građanima obezbedi kvalitetniju životnu sredinu.

Poslednje vesti