MINISTARKA ZORANA MIHAJLOVIĆ U SMEDEREVU NAJAVILA POČETAK IZGRADNJE ČAK 6 AUTO-PUTEVA U SRBIJI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je da će Srbija ove i naredne godine početi izgradnju šest novih auto-puteva, a uporedo će pripremati gradnju šumadijskog koridora “Vožd Karađorđe”.

Mihajlovićeva je, odgovarajući na pitanja novinara u Smederevu, gde je obišla novu teretnu prugu, izjavila da uskoro kreće izgradnja deonice auto-puta Beograd-Sarajevo i Sremska Rača – Kuzmin.

“Već radimo nastavak auto-puta „Miloš Veliki“ na deonici Preljina-Požega. Takođe, potpisan je ugovor za deonicu Novi Beograd – Surčin. Očekuje se početak radova na brzoj saobraćajnici i auto-putu Ruma-Šabac-Loznica u novembru”, rekla je Mihajlovićeva, i dodala da u ovoj godini počinje i gradnja Moravskog koridora, od Preljine do Pojata.

Ona je objasnila da početkom sledeće godine treba da počnu radovi i na gradnji deonice Niš-Pločnik na auto-putu Niš-Merdare-Priština.

„Šumadijskom koridoru smo već dali ime Vožd Karađorđe i trenutno se sa Institutom za puteve vode razgovori u kom delu će biti brza saobraćajnica, a u kom auto-put. Tek smo na samom početku, što znači da se formiraju radne i operativne radne grupe. Cilj je da budu povezani Lazarevac, Mladenovac, Aranđelovac, Topola, Rača, Svilajnac, Depostovac i Bor, ali i da novi put vežemo za Koridor 10 i „Miloš Veliki““, rekla je ona.

Ona je dodala da će se u zavisnosti od toga da li će biti brza saobraćajnica ili auto-put i da li će se praviti priključak nove saobraćajnice na Koridor 10 i na auto-put „Miloš Veliki“, cena izgradnje „Vožda Karađorđa“ kretati između 1,7 milijardi i 2,4 milijarde evra.

„Puno posla još treba uraditi do početka radova, da se pripremi projektna dokumentacija, da se uporedo razmatra i način finansiranja, tako da nije realno da radovi počnu naredne godine“, rekla je Mihajlovićeva.

Poslednje vesti

Leave a Comment