JKP Zelenilo nabavilo novi kamion smećar sa dizalicom

JKP Zelenilo i groblja  predstavilo je novi kamion smećar  koji je kupljen zahvaljujući finansijskoj podršci grada u iznosu  od 10 miliona dinara, dok je sa 2 miliona dinara sopstvenih sredstava  učestvovalo to preduzeće.

Kamion  sa ugrađenom dizalicom olakšaće  rad zaposlenima u radnoj jedinici Čistoća ali i omogućiti mnogo efikasniju uslugu pražnjenja podzemnih i nadzemnih  kontejnera i iznošenja smeća sa gradskog područja.

“Nadam se da će više služiti za pržnjenje podzemnih kontejnera, tj. da ćemo podzemne kontejnere na još više lokacija da postavimo a da će manje služiti za pražnjenje nadzemnih kontejnera, istakla je v.d. direktora JKP Zelenilo i groblja Violeta Maksimović. “U Smederevu se na 9 lokacija nalaze podzemni kontejneri i ove godine, nadam se da ćemo još toliko postaviti. 

Trenutno je u toku tender  za nabavku novih podzemnih kontejnera, tako da po završetku javne nabavke idemo dalje u postavljanje podzemnih kontejnera. Plan preduzeća je  da i dalje nabavlja nova vozila.  Takođe nam stižu i 2 mala kamiona od 3 tone, krajem avgusta, u vrednosti od 6 miliona dinara,  koje finansira grad.  Zahvaljujem se gradu što su ove godine izašli u susret i pomogli JP da bolje funkcioniše. Prošle godine su takođe pomogli. Kupljeni su  novi buldožer i podizač. Krajem godine ćemo  od sredstava JP da kupimo još jedan podizač.

Najvažniji nam je vozni park koji je jako star, tako da smo u zadnje dve godine  dosta toga obnovili i nadamo se da će grad i 2020. godine da nam izađe u susret da kupimo još neke kamione.  Samim tim će grad biti čistiji i lepši. Gde god su postavljeni podzemni kontejneri,  oko njih nije prljavo, čisto je i radnici mogu da se posvete drugim poslovima. Jer što  više tih lokacija i grad će biti lepši.

Zamolila bih naše sugrađane da čuvaju naš grad, da vode računa o higijeni jer 160 radnika koji rade u Čistoći ne mogu 108 000 stanovnika da isprate, istakla je Maksimovićeva. “ Evo i sada ste prisustvovali  problemu pogrešnog parkiranja gde je vozilo parkirano ispred podzemnih kontejnera i to nama stvara poteškoću prilikom pražnjenja. To se dešava svaki dan, na mnogim lokacijama,  a inače je zakonom zabranjeno parkiranje ispred posuda za  iznođenje smeća  i to je  kažnjivo”, izjavila je v.d. direktora JKP Zelenilo i groblja Violeta Maksimović, prilikom prezentacije rada novog vozila tog preduzeća.      

Poslednje vesti

Leave a Comment